Siyasetçi, hukukçu, sanatçı, hekim, gazeteci ve sendikacı Güler Zere ve tüm hasta tutukluların serbest bırakılması istemiyle Taksim’de...

Siyasetçi, hukukçu, sanatçı, hekim, gazeteci ve sendikacı Güler Zere ve tüm hasta tutukluların serbest bırakılması istemiyle Taksim’de yürüyüş gerçekleştirdi. Hükümetin protesto edildiği yürüyüşte beyaz kefenler dikkat çekti
ZEYNEP KURAY

Güler Zere’ye Özgürlük Platformu, hasta tutuklular için özgürlük talebini her Cuma akşamı yaptıkları yürüyüşle dile getirmeye devam ediyor. Binlerce kişi adalet için bir kez daha sokağa çıktı, tutuklulara özgürlük istedi.
Aralarında ÇHD, İHD, KESK, ÖDP, Halk Cephesi, TAYAD’lı Aileler’nin de bulunduğu sendika, meslek örgütü ile ilerici siyasi parti ve platformların bulunduğu Güler Zere’ye Özgürlük Platformu bileşenleri,  önceki akşam yine İstiklal caddesi’nde adalet için yürüdü. Taksim Tramvay Durağında bir araya gelen kitle; kefenler giydi, yürüyüş boyunca ‘’ Katil devlet hesap verecek’’, ‘’ Merhamet değil adalet istiyoruz’’, ‘’Güler Zere’ye özgürlük’’ sloganları attı.

‘ZAMAN SİLAHIYLA TÜKETMEK İSTİYORLAR’
Çağdaş Hukukçular Derneği yönetim kurulu üyesi Süleyman Göktan, Galatasaray Lisesi önüne yaptığı açıklamada, “Hiçbir mazereti bulunmadığı halde, bu kez, Güler Zere’yi zaman silahıyla tüketmek istiyorlar” dedi. Göktan, Adli Tıp 3. İhtisas Kurulunun kararının aradan 59 gün geçmesine rağmen eksik evrakların tamamlanmadığını hatırlattı, “Güler Zere’nin yaşama ihtimalinin bitmesi beklenmektedir. Güler Zere için bugün bu ihtimal olduğu için serbest bırakılmıyor” dedi.
Avukat Taylan Tanay ise, Adli Tıp Kurumunun 2 aydır karar vermediğini belirterek "Onlar kararlarını vermediği sürece Güler Zere’ler ölüme yaklaşıyor” dedi.
"Bizim sesimiz, haykırışlarımız, eylemlerimiz, ıslıklarımız, alkışlarımız onları sağlıklarına sonra da özgürlüklerine kavuşturacak” diyen Avukat Tanay, bundan sonra AKP il ve İlçe binaları ile Güler Zere’nin tutulduğu Balcalı Hastanesi önünün eylem alanları olacağını duyurdu.

***

İHD: Merhamet değil, adalet istiyoruz
İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube üyeleri de hasta tutuklukluların biran önce serbest bırakılmasını istediler.
İHD Ankara Şubesi, Kırıkkale F Tipi Hapishanesi’nde tutuklu bulunan Hasan Alkış ve tüm hasta tutuklu ve hükümlülerin serbest bırakılması istemiyle bir araya geldi. Altı haftadır hasta tutuklular için Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen insan hakları savunucuları adına açıklama yapan  İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu, Güler Zere, Erol Zavar, Halil Güneş, Samet Çelik, Yusuf Kaplan, Hasan Alkış ve Hayati kaytan’ın aralarında bulunduğu yüzlerce hasta tutuklunun  yaşam mücadelesi verdiklerini ifade etti. Hasan Alkış’ın acil olarak serbest bırakılmasını isteyen Otlu, “Alkış, daha önce 3 kez açık kalp ameliyatı oldu.  Kalp sorunu hala devam ediyor.
Adli Tıp tarafından ‘içeride kalması uygun değildir’ içerikli raporu olmasına rağmen tahliyesi gerçekleşmiyor’’dedi.
Hasta tutuklular için merhamet değil, adalet istediklerini ifade eden Otlu,’’İnsan hakları savunucuları olarak sistemin, kendisi gibi düşünmeyeni yok sayma, tecrit ve hatta mümkünse yok etme politikasına karşı tutuklu ve hükümlülerin yalnız olmadığını göstermenin bir insanlık görevi olduğunu düşünüyoruz’’ diye konuştu. Gizem Tılıç