Feministler İstanbul Beyoğlu'ndan Mor Çatı Gönüllüsü-Feminist Ülfet Taylı'yı aday gösterdi. Taylı, “Bu kez talep eden değil talip olanız. Bey-oğlu’na söyleyecek feminist sözümüz...

SEVGİM DENİZALTI

 

Ülfet TaylI, Seçim İçin Feminist Kolektif Seçim Bürosu"nda düzenlenen toplantıda Beyoğlu Belediye Başkanlığı"na aday olduğunu ilan etti. Çeşitli kadın örgütlerinin ve bağımsız feministlerin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Taylı şunları kaydetti:

"Yerel yönetimleri bugüne kadar hep erkekler, erkek bakış açısıyla yönettiler. Biz artık böyle yönetilmek istemiyoruz. Bu nedenle bu kez talep eden değil talip olanız. Karşılıksız ev emeğimizi artıran, bizi kent merkezlerinden, mahallelerden, parklardan sürüp uzaklaştıran, eve hapseden ve erkek şiddetine mahkum olmamıza yol açan yerel politikalara karşı feminist sözümüz var."

 

‘DÜŞLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Bu kentin cefasını çeken kadınların artık olan biteni izlemekle yetinemeyeceğini belirten Taylı, kadınlar ve feministler olarak nasıl bir kent hayal ettiklerini şu sözlerle anlattı:

"Bu kentte, bu ilçede yaşlı, hasta, çocuk bakım merkezleri ücretsiz ve yeterli sayıda olacak. Kadınlar da çalışma yaşamında eşit oranda yer alacak. Su, elektrik, ulaşım, gaz gibi temel ihtiyaçlar ücretsiz olacak. Yoksul insanların barınma haklarına saygı duyulacak. Kadınlar geceleri, rahatlıkla sokaklarda gezebilecek. Koca dayağına maruz kaldıklarında kadın sığınaklarına gidebilecekler. Bu kentte, Beyoğlu"nda Rum, Ermeni, Yahudi nüfusun tasfiyesi ile sonuçlanan saldırılar olmayacak, Kürt ve Çingene nüfusun üzerinde baskılar kalkacak. Gay ve lezbiyenler cinsel yönelimlerini özgürce ifade edebilecek, transeksüel ve travestiler zorunlu seks işçisi olmayacak, can güvenliği endişesi taşımayacak. Çocukların, gençlerin istek ve ihtiyaçları geleceğe havale edilmeyecek, bugün hemen şimdi kendilerini gerçekleştirmeleri için olanak ve eşit fırsatlara sahip olacaklar."

Toplantıda Katip Mustafa Çelebi Mahallesi Muhtar Adayı Belgin Çelik de söz aldı. Beyoğlu"nu çok iyi bildiğini, feminist bir yerel yönetim politikasıyla toplumsal yaşamı yeniden kurmak istediklerini kaydeden Çelik, "Ülfet"i destekliyorum. Birlikte düşlerimizi gerçekleştireceğimize inanıyorum" dedi.

 

SAİME ÜLFET TAYLI TAŞ

Ülfet Taylı, kendini şöyle tanıttı: "1985 yılından bu yana İstanbul"da yaşıyorum. Bir kadın olarak bu kentte yaşamanın güçlüklerinin farkındayım. Belediyelerin, ilgili kurumların toplumsal cinsiyet eşitsizliklerine duyarlılığın arttırılması, kadınların ezilmesine ve sömürülmesine yol açan mekanizmaların dönüştürülebilmesi için feminist kadın örgütlenmeleri içinde çalışmalar yaptım, yapıyorum. İletişim ve kadın araştırmaları eğitimi aldım. Yaşamımı yayıncılık yaparak kazanıyorum. Feministim, Mor Çatı gönüllüsüyüm, Çınar"ın annesiyim."