BEYOĞLU'DA seks işçiliği yapmayan bir travestinin sokak ortasında polisler tarafından dövülmesi ve önceki gün bir gey barın basılarak içerdekilerin copla tartaklanması gözleri Beyoğlu polisine...

SİNAN K. BİLGENOĞLU
BEYOĞLU'DA
seks işçiliği yapmayan bir travestinin sokak ortasında polisler tarafından dövülmesi ve önceki gün bir gey barın basılarak içerdekilerin copla tartaklanması gözleri Beyoğlu polisine çevirdi. Daha önce de travesti-lere yönelik şiddetle ve Gümüşsüyü Mahallesi Muhtarı Çiğdem Nalbantoğ-lu'nun feci şekilde dövülmesiyle gündeme gelen Beyoğlu polisi bu sefer de Beyoğlu'ndaki 'Tek Yön' adlı bir gey barı basmasıyla gündemde.

COPLU BASKIN
Barın bir gerekçe gösterilmeden basıldığını söyleyen işletmeciler, "Polis, çok sert ve homofobik tavırla muamele etti. Önceden böyle bir şey olamazdı. Fakat polise verilen aşırı yetkiler yüzünden bunların gerçekleşmesi hiç de şaşırtıcı değil" dediler. İşletmeciler, olay yerinde bulunan savcının olayların büyümesini engellediğini ve polisleri durdurduğunu da sözlerine eklediler. Olay anında barda bulunan eşcinsellerden biri olan Deniz Kar (23), 'Polis kin, nefret ve homofobi dolu bakışlar ile resmen linç girişiminde bulundu. Polis bu gücü nereden alıyor bilmek istiyorum" şeklinde konuştu.

Polis baskını dışarıya çıkartılan ve olay yerine gelen eşcinseller tarafından alkışlarla protesto edildi.

EMNİYET MÜDÜRÜ İĞRENİYOR
Mor Çatı isimli kadın sığınma evinin kuruluşunda yer alan Çiğdem Nalbantoğlu, kendisine kimlik soran iki bayan polisin "İlçeye yeni gelen Emniyet Müdürümüz ne kadar travesti, i..., or.... varsa hepsinden iğrendiği için biz de defterlerini düreceğiz" ifadelerine tepki gösterdiği için saldırıya maruz kaldığını söylemişti.

Yeni polis yasası korkutuyor
LGBTT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti, Transseksüel) Bireylerin İnsan Hakları İzleme ve Hukuk Komisyonu, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in onayladığı ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 'Polis Vazife ve Salahiyet Kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun'la ilgili olarak endişe içinde olduklarını bildirdiler.

Türk Ceza Kanuna göre fuhuşun suç olmamasına karşın, travesti ve transsek-süellerin fuhuş yaptıkları gerekçesiyle keyfi göz altına alındıklarını ifade eden komisyon üyeleri " Travesti ve transsek-süellerin evleri mühürleniyor, işkence ve kötü muameleye maruz kalıyorlar, Kabahatler Kanunu bahane edilerek hukuksuz bir şekilde para cezaları kesiliyor, medya yoluyla deşifre ediliyorlar" açıklamasında bulundular. Özlem Zorcan Ankara