Yedi yıl aradan sonra dünya turnesine başlayan Beyonce, İsveç'in Stockholm kentinde verdiği konser nedeniyle ülkedeki enflasyon artışından sorumlu tutuldu.

Beyonce konseri, İsveç'te 'enflasyon artışına neden oldu'
Fotoğraf: Depophotos

Amerikalı şarkıcı Beyonce’nin İsveç’te verdiği konserin, ülkenin aylık enflasyonuna etki edecek sonuçları olduğu kaydediliyor.

Beyonce merakla beklenen dünya turnesine geçen ay Stockholm’den başladı. Beyonce’nin konserinin gerçekleşeceği tarihte konaklama ve restoranlara talepte olunca ülkenin ekonomik istatistiklerine yansıdı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, İsveç Mayıs ayında beklenenin üzerinde, yüzde 9.7 enflasyon açıkladı. Danske Bank’tan ekonomist Michael Grahn, Beyonce'ye olan büyük ilginin bu artışa küçük bir katkı yaptığını değerlendirdi.

2022 yılında yeni bir albüm yayınlayan şarkıcı, 7 yıldır ilk kez solo dünya turnesine çıktı. Beyonce’nin konserleri yarattığı ekonomiyle de ele alınıyor. Bir tahmine göre, önümüzde Eylül'de sonlanacak turne, 2 milyar sterlinlik bir hasılat yaratabilir.

İnternet üzerinden oda ve ev kiralama hizmeti veren Airbnb’den yapılan açıklamaya göre ise, konser yapılacak şehirlerde konaklamaya olan talep uçmuş durumda. Birçok şehirde stadyum konser biletleri çok kısa sürelerde tükendi.