Beyrutlu indie rock grubu Mashrou’ Leila, İstanbul'da

Salon İKSV'de bu hafta iki büyük konser gerçekleşecek. Birncisi 25 ve 26 Eylül tarihlerinde Neo-klasik müzik bestecisi ve piyanist Joep Beving'in vereceği konser. İkincisi ise Beyrut’un nadide indie rock grubu Mashrou’ Leila. Mashrou’ Leila, 28-29 Eylül tarihlerinde Salon IKSV'de müzikseverlerle bir arada olacak.

Joep Beving

Neo-klasik müzik bestecisi ve piyanist Joep Beving, reklam, oyun ve tasarım dünyası için müzik hizmetleri sunan ajans MassiveMusic için yaptığı işlerle hayatımıza girdi. Yaklaşık 10 yıl MassiveMusic ile çalıştıktan sonra artık global markaları değil kendi kafasındakileri anlatmak istediği ilk albümü “Solipsism”i 2015’te yayımladı. Albümün başlığı, hakikatin yalnızca kişinin zihninde varolabileceği felsefesine selam çakıyordu. 2017’de “Prehension” başlıklı ikinci albümünü yayımladı. Besteleri müzik ile kaçış arayanların, tez yazarken müzik dinlemeden edemeyenlerin, hayatlarına bir soundtrack iliştirmek isteyenlerin vazgeçilmezi oldu. Joep Beving, şimdi ilk defa İstanbul’da, 25 ve 26 Eylül’de Salon dinleyicisinin karşısında olacak. Joep Beving konserinin biletleri oturmalı (numarasız) 70 TL, ayakta 50 TL, öğrenci 35 TL olmak üzere Biletixsatış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.

Mashrou’ Leila

Beyrut’un nadide indie rock grubu Mashrou’ Leila, Beyrut Amerikan Üniversitesi öğrencilerinin ülkenin politik çıkmazından sıkılıp felekten bir gece çalmak için müzisyen aradıkları el ilanı ile 2008’de kuruldu. Bir müzik yarışmasında kazandıkları birincilik ödülüyle ilk albümlerini kaydeden ekip, şehirde aradığını bulamayan Beyrutlu marjinal indie rock dinleyicilerinin göz bebeği oldu. LGBTİ+ dostu sözleriyle birçok derginin kapağına yerleştiler. Eleştirel ve iğneleyici tavırlarıyla kendi ülkelerinde bir kesimin yasaklılar listesine girip, dünyanın geri kalanının sevgilisi oldular. Beşinci albümleri üzerinde çalışan grup, bütün biletleri tükenen 2016 konserinin ardından ikinci defa 28 ve 29 Eylül’de Salon’da olacak. Grubun 28 Eylül Cuma akşamı gerçekleştirilecek konserinin tüm biletleri tükenmiştir.29 Eylül Cumartesi gerçekleştirilecek konserin biletleri ayakta 100 TL, öğrenci 75 TL olmak üzere Biletixsatış kanalları ve hizmet bedeli olmadan İKSV ana gişeden temin edilebilir.