Balıkesir'de uğradığı bıçaklı saldırıda bacağından yaralanan Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, saldırganın ailesine ait iş yerini geçen yıl kaymakamlık kararıyla mühürlediklerini söyledi. Saldırganın 'hırsızlık mallarını' alıp sattığını aktaran Karışık, şikayetçi olduğunu belirtti.

Bıçaklı saldırıda yaralanan Erdek Belediye Başkanı: Geçen yıl iş yerini mühürledik

Belediye binasından çıktığı sırada bıçaklı saldırıya uğrayan CHP’li Balıkesir Erdek Belediye Başkanı Burhan Karışık, saldırganın 'hırsızlık mallarını alıp, sattığı gerekçesiyle daha önce iş yerini mühürledikleri bir şahıs olduğunu kaydetti. Karışık, "Hırsızlık mallarını alıp satan şüphelinin ailesine ait iş yerini geçen yıl kaymakamlığın kararıyla mühürledik. Kendilerini o günlerde tanıdım, daha sonra görüşmedik. Dün de böyle bir saldırı gerçekleştirdiler" diye konuştu.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören Karışık, bugün taburcu oldu.

"SAĞLIK DURUMUM İYİ"

Saldırıya ilişkin açıklamada bulunan Karışık, "Hırsızlık mallarını alıp satan şüphelinin ailesine ait iş yerini geçen yıl kaymakamlığın kararıyla mühürledik. Kendilerini o günlerde tanıdım, daha sonra görüşmedik. Dün de böyle bir saldırı gerçekleştirdiler. Şu anda sağlık durumum iyi. Taburcu oldum, Erdek'e gelip istirahat ediyorum. Kendilerinden şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

bicakli-saldirida-yaralanan-belediye-baskani-gecen-yil-is-yerini-muhurledik-1141532-1.

Öte yandan olayın ardından gözaltına alınan 2 şüphelinin polisteki sorgusunun sürdüğü bildirildi.

Olaya ilişkin soruşturma devam ediyor.

NE OLMUŞTU?

Karışık, dün (22 mart) belediye binası çıkışında M.D., isimli şahsın bıçaklı saldırına uğramış, sağ bacağından yaralanmıştı. Saldırıyı gerçekleştiren M.D., ile arkadaşı K.K.i ise polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

(DHA)