ABD’nin Ankara Büyükelçisi belli oldu! Jeff Flake, Senato Genel Kurulunda onaylandı. Flake, ABD Başkanı Biden’ın aday gösterdiği isimdi.

Biden’ın ABD’nin Ankara büyükelçiliğine aday gösterdiği isim Senato’da onaylandı

ABD Başkanı Joe Biden’ın ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine aday gösterdiği Jeff Flake, Senato Genel Kurulunda onaylandı.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi belli oldu! Jeff Flake, Senato Genel Kurulunda onaylandı. Flake, ABD Başkanı Biden’ın aday gösterdiği isimdi.

Senato'dan onay alan Flake'in, yakın zamanda ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield'den görevi devralması bekleniyor.

ABD Başkanı Joe Biden, Temmuz 2021'de, Flake'i ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne aday göstermiş, Senato Dış İlişkiler Komitesi, 20 Ekim'de Flake'in adaylığını onaylayarak Senato Genel Kurulu'ndaki nihai oylamanın önünü açmıştı.

Cumhuriyetçi olmasına rağmen 2020 başkanlık seçiminde Demokrat Partili Biden'ı destekleyen Flake, 2013-2019'da ABD Senatosu'nda Arizona eyaleti senatörü olarak görev yapmış, 2001-2013 arasında da Temsilciler Meclisi üyeliği görevinde bulunmuştu.

Jeff Flake, 2019'da eski Başkan Donald Trump'ın yönetimi ve Cumhuriyetçi Partinin politikalarıyla ayrıştığı gerekçesiyle Senato'dan emekli olmuştu.

Emekliliğinin ardından, Trump'ı eleştirdiği Conscience of a Conservative (Bir Muhafazakarın Vicdanı) adlı kitap yazan eski Cumhuriyetçi Senatör, Ankara'da büyükelçilik görevine aday gösterilmesinden sonra yaptığı açıklamada şunları ifade etmişti:

"Bu atamayla Biden yönetimi Amerikan dış politikası ve diplomasisinin en iyi geleneğini yeniden doğruluyor: Partizan politikaların iç mesele olarak kalması ve diğer ülkelerle ilişkilere karıştırılmaması gerektiği inancı. Amerikan dış politikası, partiler üstü olabilir ve olmalı. Bu benim inancım ve aynı zamanda taahhüdüm."