ABD Başkanı Joe Biden, 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne ilişkin “Umarım kim kazanırsa kazanır. Dünyanın o kısmında bu olmasa bile yeterince sorun var zaten” yorumunu yaptı.

Biden’dan seçim sonrası ilk yorum: Umarım kim kazanırsa kazanır

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Delaware’de, Türkiye’deki seçimlere ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

VOA Türkçe’nin haberine göre, bir gazetecinin kendisine aktardığı “Muhalefet partisi önde olduğunu iddia ediyor, devlet basını ise Erdoğan'ın önde olduğunu söylüyor” sözleri üzerine Biden, “Kulağa tanıdık geliyor öyle değil mi? Hayır bakın, umarım kim kazanırsa kazanır. Dünyanın o kısmında bu olmasa bile yeterince sorun var zaten” yanıtını verdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da katıldığı bir etkinlikte “Biden Erdoğan’ı devirin emri verdi” sözlerini kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Erdoğan’ın sözlerine ilişkin yapılan açıklamada, Washington’ın seçimleri yakından izlediği ve taraf tutmadığı belirtilmişti.

Bir Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Türkiye’nin uzun süredir Amerika’nın müttefiki olduğunu ve Washington’ın da seçimleri yakından takip ettiğini belirtmişti.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Bizim tek ilgimiz demokrasi süreci ki bu süreç özgür ve adil olmalı. Türk yetkililerin seçimi demokratik gelenekleri ve kanunları çerçevesinde ele alacaklarına güveniyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumartesi günü İstanbul’daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biden, 'Erdoğan’ı devirin' emrini verdi, bunu biliyorum. Bütün halkım bunu biliyor. Eğer durum buysa sandıklar yarın Biden’a da bir karşılık verecek” demişti.