Bilal'den 'kaçtı' iddiasına cevap: Aleyhime kalıcı bir algı oluşturuyorlar!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, 17 Aralık yolsuzluk soruşturmasının ardından devrik Mısır Cumhurbaşkanı tarafından Türkiye’den kaçması için Mısır vatandaşlığı iddialarını reddetti.

Haberlerin "yalan ve iftiradan ibaret" söyleyen Bilal Erdoğan, bir yazılı açıklama yaprak haberleri yayımlayan medyaların amacının “itibar suikastı” olduğunu iddia etti.

Bilal Erdoğan, haberlerle ilgili hukuki işlem başlatacağını da duyurarak, “Haberde kullanılan 'kaçma' kelimesi özellikle seçilmiş olup, basın yoluyla yaptıkları bu çirkin operasyonun halk nezdinde, aleyhime kalıcı bir algının oluşması çabasının sonucudur. Doğduğum ve emek verdiğim bu toprakları, cemaat görünümlü casusluk ve ihanet şebekesinin ya da onların tetikçisi gazetelerin yalanlarıyla terk edecek değilim” dedi.

Mısır’ın önde gelen gazetelerinden El Masri el-Youm’a dayandırılan haberlerde, Bilal Erdoğan’ın Mısır pasaportuyla 17 Aralık döneminde Gürcistan’a kaçtığı iddia edilmişti.

Gazetenin haberinde Bilal Erdoğan’ın adresi El Ahram caddesi No:1 Heliopolis Kahire olarak gösterildi. Bilal Erdoğan’ın vatandaşlığının iptali için mahkemeye başvuran Mısırlı bir avukat ise, Mursi’nin aynı zamanda aralarında Hamas yöneticileri ve bazı Türklerin bulunduğu çok sayıda kişiye vatandaşlık dağıttığını da iddia etti.

Bilal Erdoğan ise haberlerden bazı hükümet karşıtı yayınları sorumlu göstererek, “Ülkenin yakın tarihinde açıkça seçilmiş hükümete darbe yapmaya çalışan, sözde yerli özde taşeron olan bazı yapıların borazanlığını yapan bu gazetelerin yazdıklarının, basın yayın ve meslek ilkeleri ile bağdaşır hiçbir yönü bulunmamaktadır,” ifadelerini kullandı.


'Babacığı' Mısır pasaportu almış