AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu ve TÜGVA Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, “Tabii ki ilimde, fende, teknolojide en üst düzeyi hedefleyeceğiz” diyerek TÜGVA’nın Türkiye için 'büyük bir fırsat' olduğunu öne sürdü.

Bilal Erdoğan: TÜGVA büyük bir fırsat

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu ve iktidarın sağladığı olanaklarla büyüyen Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan, vafkın Batman Üniversitesi kampüsünde kurduğu ‘İcathane Laboratuvarı’nın açılışına katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Çetin Ali Dönmez’in yanı sıra, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu, AKP Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç’ın da katıldığı etkinlikte konuşan Bilal Erdoğan, TÜGVA’ya övgüler dizdi.

DHA'nın aktardığı habere göre gençlerin takip ettikleri insanlardan fikir üretmeye çalıştıklarını söyleyen Erdoğan, “İşte böyle yerlerin, hayallerin fiile dönüşmesi için hayalden gerçeğe dönüşmesi için çok güzel aracı noktalar buralar. İnşallah buraya gelen kardeşlerimiz çok farklı yetkilerle donanıp, lise hayatlarından sonra üniversiteye devam etmede bölüm tercihleri yapmada çok doğru kararlar verecekler" ifadelerini kullandı.

Bilal Erdoğan, TÜGVA’nın derdinin, ‘gençlerin hayallerini gerçekleştirerek ülkeye ve toplama hizmet etme’ olduğunu öne süren Erdoğan, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“DÜNYANIN ZİRVESİNİ HEDEFLEYECEĞİZ”

“Batman gençlerinin gözlerindeki ışıltıyı görünce daha da heyecanlandım. İnşallah bu icraathane gençlerimizin önünü açacak, ufkunu açacak, büyük işler yapmalarına destek olacak. TÜGVA’nın derdi, gayesi gençlerimizin hayallerini gerçekleştirirken bu ülkeye, bu topluma ve bu millete hizmet etme referansındandır. Bu toprakları bize vatan yapan değerler referansına uzaklaşmadan başarmaktır. Dolayısıyla tabii ki ilimde, fende, teknolojide en üst düzeyi hedefleyeceğiz. Dünyanın zirvesini de hedefleyeceğiz ama bunu yaparken bir ayağımız muhakkak bu toprakları vatan yapan değerlerde sabit olacak. TÜGVA’nın gayesi tüm bunları bir arada başarmak. Bu anlamda TÜGVA büyük bir fırsat.”