Bursa’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başında bulunduğu TÜGVA, toplu açılış adı altında siyasi miting düzenledi. Çarpıcı olan ise Bilal Erdoğan’ın konuşmacı olduğu bu mitinge lise ögrencilerinin adeta zorla götürülmesiydi. Skandalı ortaya çıkartan Bursa Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona’nın konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle: “TÜGVA Bursa Temsilciliği tarafından toplu açılış töreni adı altında Şehreküstü […]

Bilal’in mitingine izinsiz öğrenci taşındı

Bursa’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın başında bulunduğu TÜGVA, toplu açılış adı altında siyasi miting düzenledi. Çarpıcı olan ise Bilal Erdoğan’ın konuşmacı olduğu bu mitinge lise ögrencilerinin adeta zorla götürülmesiydi.

Skandalı ortaya çıkartan Bursa Eğitim-İş Şube Başkanı Özkan Rona’nın konuya ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

“TÜGVA Bursa Temsilciliği tarafından toplu açılış töreni adı altında Şehreküstü Meydanı’nda bugün yapılan, Bilal Erdoğan’ın konuşmacı olduğu mitinge, liselerden öğrenciler taşınmıştır. Bursa’da tüm bu yaşananlar İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin bilgisi ve onayı dahilinde gerçekleşmiştir.

>> Bursa İl Milli Eğitim Müdürü, çocuklarının okulda olduğunu zanneden velilerimize ve Bursa kamuoyuna merak edilen konularda açıklama yapmalıdır.

>> Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin DÜLGER, yasalara aykırı bir şekilde siyasi mitinge öğrenci taşınması için resmi talimat veremediği halde sözlü talimat ve onay vermiş midir? Liselerde deneme sınavı yapıldığı bir günde öğrenciler neden miting alanına taşınmıştır?
Bu öğrencilerden bir kısmı sabah okula gittikleri halde ders zamanında okuldan nasıl ayrılmışlardır?

>> Mitinge katılan öğrencilerin izinli sayılacağı söylenmiştir. Liselerde siyasi mitinge katılmak izin gerekçesi midir? Okul müdürleri AKP gençlik kollarının okuldan öğrenci toplamsına nasıl göz yummuşlardır?
Kimi okullarda öğrencilerle birlikte mitinge katılan öğretmenlerin Kaymakamlık ya da Valilik Görevlendirmeleri yapılmış mıdır?

>> Tüm bu yaşananlarda Bursa İl Milli Eğitim Müdürü başta olmak üzere, ilçe yöneticileri, okul yöneticileri ve sözle görevlendirilen öğretmenler açıkça suç işlemiştir.

>> Yerel seçime yönelik mesajların verildiği mitinge öğrenci taşınmasını sağlayan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, öğrencilerimizin güvenliği için işgal ettiği makamı derhal terk etmeli, bir an önce siyasete atılmalıdır.”