Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu bugün saat 13.30'da koronavirüsü için toplanacak. Toplanya katılacağı açıklanan Milli Eğitim Bakanı Selçuk okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili olarak "Ortak açıklama yapacağız, birlikte göreceğiz" dedi

Bilim Kurulu koronavirüsü için toplanacak


Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve Milli Eğitim Bakanı Zİya Selçuk'un katılımıyla saat 13.30’da toplanacak.

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 4 bakanın katılımıyla Bilkent Yerleşkesi'nde gerçekleştirilecek toplantının ardından saat 16.30'da basın açıklaması yapılacak.

BAKAN SELÇUK: ORTAK AÇIKLAMA YAPACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, toplantıya Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da katılacak.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, koronavirüs nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği konusunda "Ortak açıklama yapacağız, birlikte göreceğiz" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, gece yarısı yaptığı açıklamada Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasını doğrulamış "Koronavirüs şüphesi olan 1 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı" demişti.

Koca şunları söylemişti:

"Koronavirüs şüphesi olan 1 vatandaşımızın test sonucu pozitif çıktı. Tanı yüksek ateş ve öksürük şikayetinin araştırılması sonucu konulmuştur. Virüsü Avrupa temasıyla aldığı bilinmektedir. Hasta izole edilmiştir. Yakın çevresi ve ailesi gözetim altındadır. Hasta erkek. Hasta mahremiyeti açısından ayrıntılı bilgi paylaşılması uygun görülmemiştir.

Zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmayalım. Bir veya birkaç vaka salgın olarak görülmemelidir. Korunma kuralına uyarak bu mücadeleye güç verilmelidir."