Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, tam kapanma sürecinde alınan içki satışı yasağının akılcı bir tarafının olmadığını vurguladı. Neye dayanarak böyle bir şey yapıldığını anlamadığını belirten Yavuz, “Gerçekten hayretler içindeyim. Çok yersiz. Alkollü dezenfektan kullanmaktan parmak izimiz kayboldu ama insanlar evinde alkol alamıyorlar. İnanılmaz bir şey, çok büyük hata” dedi.

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Yavuz’dan ‘içki yasağı’ yorumu: Gerçekten hayretler içindeyim

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, 29 Nisan Perşembe günü başlayacak ve 18 gün sürecek ‘tam kapanma’ dönemi için alınan içki satışı yasağını eleştirdi.

Habertürk TV’de Gün Başlıyor programına katılan Prof. Dr. Yavuz, bu yasağın hiçbir akılcı tarafının olmadığını ve ne yapılmaya çalışıldığını anlamadığını belirtti.

Yavuz, yasak nedeniyle hayretler içinde kaldığını ifade ederek, “Alkollü dezenfektan kullanmaktan parmak izimiz kayboldu ama insanlar evinde alkol alamıyorlar. İnanılmaz bir şey, çok büyük hata. Ben olsam, böyle bir uygulamadan hemen dönerim” dedi.

Konuyla ilgili tüm eleştirilere yüzde yüz katıldığını aktaran ve ‘ağzın alkol gibi dezenfektanlarla çalkalanmasının virüs yükünü azalttığını’ hatırlatan Yavuz, programda şu değerlendirmeyi yaptı:

‘İNSANLARIN EVİNDE İÇMESİNİN NE GİBİ SAKINCASI VAR?’

“Tüm eleştirilere yüzde yüz katılıyorum. Hiçbir akılcı tarafı olmayan bir uygulama. Ben de anlamış değilim gerçekten. Sonuçta deminden beri hep söylüyoruz. Bizim amacımız kalabalıkları azaltmak. Şimdi barlar, restoranlar kapalı. Bu ortamlarda alkol içilirse sıkıntı olabilir. İnsanların evinde alkol almasının ne gibi sakıncası var, ben hiçbir şekilde ne yapılmaya çalışıldığını anlamış değilim. Salgını önlemek adına yapılıyorsa, hiçbir akılcı tarafını bulmak mümkün değil. Hatta şöyle bir tarafı var, ağzın alkol gibi dezenfektanlarla çalkalanmasının virüs yükünü azalttığı söyleniyor. Şimdi siz kalkıp neye dayanarak böyle bir şey yapıyorsunuz, ben gerçekten hayretler içindeyim. Çok yersiz. Tabii eleştiri alıyor. Alkollü dezenfektan kullanmaktan parmak izimiz kayboldu ama insanlar evinde alkol alamıyorlar. İnanılmaz bir şey, çok büyük hata. Ben olsam, böyle bir uygulamadan hemen dönerim.”