Bilimsel yazıya Erdoğan'a "hakaretten" ceza

Dr. Ahmet Koyuncu, "Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin ortalamasıdır. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'dir " başlıklı yazısında kullandığı "Erdoğan genç ve ergenler için zararlı" ifadelerine açılan hakaret davası sonucunda para cezasına çarptırıldı. Erdoğan'a 17 bin 700 tl ödeyecek.

Sosyal fobi üzerine yaptığı araştırmalarla sağlık alanında adından söz ettiren uzman psikiyatrist Ahmet Koyuncu, bir sosyal paylaşım sitesinde 19 Haziran 2014 'te bir yazı paylaşmıştı."Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'nin ortalamasıdır. Recep Tayyip Erdoğan Türkiye'dir." başlıklı yazısında Türkiye toplumu ile ilgilili biyopsikososyal analizler ile Özel Hastaneler Birliği'ni ve dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan üzerinden örneklerle tespitler yapmıştı.Yazısında çocuk ve ergenlere Erdoğan'ın zararlı olduğunu söyleyen doktor, "bilim insanı olarak görevim toplumu uyarmak" dedi.

Yazının paylaşılması üzerine Özel Hastaneler Birliği Başkanı Reşat Bahat "Erdoğan'a hakaret ediyor' iddiasıyla, Koyuncu'yu savcılığa şikayet etti. Açılan dava sonucunda Koyuncu'ya 17 bin 700 tl para cezası verildi.

BU CEZA BİLİMSEL DÜŞÜNCEYE KESİLMİŞ BİR CEZADIR!

Sözcü Gazetesi'ne konuşan doktor şunları söyledi: "Hakime de söyledim ben bilim olarak bilimsel içerikli bir yazı yazdım. O yazıda da Erdoğan’ın yanı sıra toplumu sürü gibi peşinde takarak sürükleyen insanlardan bahsettim. Tayyip Erdoğan’ın küfürlü konuşmalarının birer örneğini mahkemeye sunduk. Yazımda Erdoğan için küfürbaz, iki yüzlü ve açgözlü kelimelerini bilimsel verilere dayanarak kullandım. Bilim insanları artık Ceza Hukukuna ters düşüyor diye bilimsel yazı yazamayacak mı? Mahkemede ülkemizdeki demokrasinin şemparze demokrasisi olduğunu söylmediğim için tepki aldım. Ama bu da bilimsel bir gerçektir. Benim daynaklarım etik, tarafsızlık ve evrenselliktir. Bilim insanı her zaman toplumu aydınlatmak zorundadır. Benim vicdanım rahar. Uçuruma doğru giden ülkemi uyarmak istedim. Aldığım ceza ömrüm boyunca gururla taşıyacağım bir madalyadır. Bu ceza bilimsel düşünceye kesilmiş bir cezadır. Bilim ve bilim adamı özgürdür."

Geçtiğimiz günlerde oyuncu Barış Atay'a da Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan 7 bin 80 lira para cezası verilmişti.