Birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadan işten çıkarılan Bimeks işçileri hakları için eylem yaptı. İşçiler, “Bizim artık canımıza tak etti. Yalvarmıyor, direniyor v e hakkımızı olanı alana kadar her bir kent meydanında olacağımızı ilan ediyoruz” dediler

Bimeks işçileri: Bizim artık canımıza tak etti!

BİRGÜN EGE

Birikmiş maaşlarını ve tazminatlarını alamadan işten çıkarılan Bimeks işçileri hakları için bugün İzmir, İstanbul, Ankara ve Bursa’da eylem düzenlediler.

İzmir’de Konak Meydanı’nda işçiler bir araya geldi. İşçiler adına basın açıklamasını okuyan Erhan Polat, “Bimeks mücadele eden işçilerden korkuyor ve kaçıyor. Biz de 1500 tane Bimeks işçisini temsilen buradayız. Bimeks patronları Akgiray hayatlarına şatafatlı şekilde sürdürmeye devam ediyor. Vedat Akgiray Boğaziçi üniversitesinde hocalığına devam ediyor. Diğer patron dişimizi sıkmamızı istedi. Bu arada mağazadaki ürünler peyderpey kaybolmaya başlandı," dedi.

"Aynı yıl genel merkezi Almanya’da olan Alcan Sytems adlı bir şirket ortaya çıktı ve Yazbim gibi bilançoda görünen-görünmeyen birçok paravan şirket kuruldu," diyen Polat şöyle devam etti; "Burada siyasi partilere sesleniyoruz; Bimeks işçilerinin çocuklarının geleceği çalındı. Hiç kimse bir şey yapmayacak mı? İşçilerin, emekçilerin kimsesizliği nereye kadar devam edecek… Bizim artık canımıza tak etti. Yalvarmıyor, direniyor v e hakkımızı olanı alana kadar her bir kent meydanında olacağımızı ilan ediyoruz.”