Milli Piyango biletleri kapış kapış satılırken, yurttaşlar 70 milyon TL’lik büyük ikramiye için soluğu İstanbul Eminönü’ndeki Nimet Abla’nın gişesinde alıyor. Kilometrelerce öteden bilet almak için gelenlerin en büyük hayali ev sahibi olabilmek

Bin 573 kilometrelik umut yolculuğu

DENİZ YERLİKAYA

Yılbaşı yaklaştı, İstanbul’da da Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekiliş biletlerinin satışı sürüyor. Yurttaşlar 70 milyon liralık büyük ikramiye için Eminönü’ndeki Nimet Abla gişesi önünde kuyruklar devam ediyor. Ancak kuyrukta, başka şehirlerden bilet almak için gelenler de yer aldı. BirGün’e konuşan yurttaşlardan kimisi büyük ikramiyenin kendisine çıkması halinde ev almak istediğini, kimisi ise iş kurmak istediğini söyledi.

‘EVİM YOK, EV ALIRIM’
Kuyrukta bekleyenlerden Milazim Çakır, bilet almak için Van’dan geldiğini ve beş çocuğu olduğunu aktarıyor. “Bana çıkmasına çok ihtiyacım var” diye başlıyor sözlerine Çakır. Devamında da şunları ifade ediyor: “Çıkarsa eğer ben ev alırım, evim yok. Allah sağlık sıhhat versin ama çıkarsa da iyi olur.”

Dersim’den İstanbul’a gelen Yeter Karakaş ise büyük ikramiyenin kendisine çıkması durumunda, yardım için dağıtacağını kaydediyor: “Yardım amaçlı istiyorum, ihtiyacı olan insanlara dağıtmak istiyorum. Dersim’de ihtiyacı olan kız çocuklarını okuturum, Dersim’e yatırım yaparım.”

bin-573-kilometrelik-umut-yolculugu-543650-1.

Uzun kuyrukta bekleyenlerden Semra Aksoy’un en büyük hayali ise ev sahibi olmak… Aksoy, torununun şansına bilet çektiğini ve ikramiyenin kendisine çıkması halinde çocuklarına ev alacağını dile getiriyor.

‘KENDİ İŞİMİ KURMAK İSTİYORUM’
Bilet almak için kuyrukta bekleyenlerden birisi de İstanbul’un Anadolu Yakası’nda yaşayan Aykut Aktaş’dı. Şansını denemek için geldiğini aktaran Ataş, şöyle konuşuyor: “Nimet Abla oldukça popüler. Ben de namını duyup geldim. Şansımı deneyeceğim. Hayalime gelince ise Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü mezunuyum. Kendi işimi kurmak istiyorum.”

bin-573-kilometrelik-umut-yolculugu-543651-1.

Gaziosmanpaşa’dan Eminönü’ne gelen Onur Özcan ise, “Fakirin hayali ne olabilir ki?” diye soruyor ve ekliyor: “Bir ev, bir araba… Kendimizi güvence altına almak istiyoruz.”