İTÜ’den Denizcilik Fakültesi için yapılan laboratuvar ve yemekhane binasının açılışında konuşan AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, “Olumsuz pompalanan haberler bu ülkeye haksızlıktır, hepimize haksızlıktır. Ülkemizde güzel şeyler oldu, olmaya da devam edecektir” dedi.

Binali Yıldırım: Ülkemizde güzel şeyler oldu

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İTÜ'de Denizcilik Fakültesi için yapılan laboratuvar ve yemekhane binasının açılışına katıldı.

Buradaki konuşmasında iklim krizine değinen Yıldırım, “Şu an dünyanın gündemini meşgul eden en önemli konu. Mesele şu; Dünyanın nüfusunun yüzde birini teşkil eden nüfus, karbon salınımını, ozon tabakasının delinmesine, iklimlerin, sıcaklık değişimlerine sebep olan olayların sorumlusu oldukları halde dünyanın nüfusunun yarısını oluşturan ülkelerden bunun bedelini almak istiyorlar. Kavga bunun üzerine. Yani haklı olarak daha göreceli az gelişmiş ülkeler diyor ki, 'Bunu biz yapmadık, siz yaptınız. Bedeli neden biz ödeyelim.' Kavga bunun üzerine dönüyor. Ve bu kavga böyle uzadıkça da dünyamız gittikçe daha zor yaşanılabilir yer haline geliyor. Kısacası ülkemizin ve dünyanın önündeki en büyük problem iklim değişikliği ile karşı karşıya olduğumuz felakettir. Burada biz Paris Sözleşmesi'ni imzaladık. Ve oradaki taahhütlere bir bir uyacağız” ifadelerini kullandı.

“BÖLÜCÜ TERÖR, SÜPER EMPERYAL GÜÇLERİN İŞİ”

Yıldırım ardından Türkiye’nin gidişatına ilişkin övgülerde bulundu. Türkiye'nin artık dünyanın bir çok ülkesi ile yarışır hale geldiğini öne süren Yıldırım, ‘olumsuz haberlerin pompalanmasına rağmen ülkede güzel şeylerin olduğunu’ öne sürdü. Yıldırım şunları dile getirdi:

“Şunu demek istiyorum. Yani ülkemiz artık dünyanın başa güreşen ülkeleri ile birlikte yol gidiyor. Bunu gençler özellikle görün. Olumsuz pompalanan haberler bu ülkeye haksızlıktır, hepimize haksızlıktır. Ülkemizde güzel şeyler oldu, olmaya da devam edecektir. Yarım asırdır uğraştığımız sorunlarımız var. Nedir? Bölücü terör örgütü... Kaynaklarımızı tüketen bir sorun. Ha bu, bunların marifeti mi, değil? Türkiye'yi paçasından tutup aşağı çekmek isteyen ve bölgede sesini kısmak isteyen süper emperyal güçlerin işidir. Ama onlara bu fırsatı vermeyeceğiz, vermiyoruz. Ve bugün artık sadece sınırlarımız içinde değil sınırlarımızın güneyinde de terör örgütüne hak ettiği cevabı veriyoruz ve halkımızın güvenliğini sağlıyoruz.”

Yapılan konuşmaların ardından laboratuvar ve yemekhane binasının açılışı, kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Yıldırım ve beraberindekiler, laboratuar ve yemekhaneyi gezerek bilgi aldı.