Bingöl Emniyet Müdürü Ürker’e yönelik suikastın gerçekleştirildiği araç tespit edilmesine rağmen başka bir aracın tarandığı polis tarafından hazırlanan olay tutanağında ortaya çıktı

Bingöl’de göz göre göre infaz

ZEYNEP KURAY

Bingöl’de 9 Ekim tarihinde Emniyet Müdürü Atalay Ürker’e yönelik suikastın gerçekleştirildiği araç tespit edilmesine rağmen başka bir aracın tarandığı polis tarafından hazırlanan olay tutanağında ortaya çıktı. BirGün’ün ulaştığı olay tutanağında, iki polisin ölümüne ve ikisinin yaralanmasına yol açan saldırının gri renkli, Renault Fluence marka bir araç tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, olaydan iki saat sonra özel harekatçılar tarafından taranan ve biri çocuk dört kişinin hayatını kaybettiği aracın ise 12 AR 900 plakalı beyaz renkli Fiat Fiorina marka araç olduğu bildirildi.

9 Ekim’de Kobane eylemleri sonrasında şehir merkezinde incelemelerde bulunan Emniyet Müdürü Ürker, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Atıf Şahin, Başkomiser Hüseyin Hatipoğlu ve koruma polisi Uğur Adlı saldırıya uğramıştı. Şahin ve Hatipoğlu hayatını kaybederken Ürker ile koruması ağır yaralanmıştı. Olaydan yaklaşık iki saat sonra Genç ilçesine doğru gitmekte olan 12 AR 900 plakalı bir araç özel harekatçılar tarafından önce durdurulmuş, sonra aniden taranmıştı. Bu saldırıda, biri 14 yaşında bir çocuk olmak üzere 4 kişi infaz edilmişti.

Olay tutanağı polislere suikast girişiminde kullanılan aracın polis tarafından tespit edildiğini, ama buna rağmen başka bir aracın hedef seçildiğini gözler önüne seriyor. Terörle Mücadele Müdürü Y.U. tarafından 9 Ekim’de hazırlanan tutanak polisleri hedef alan araç ile polis tarafından hedef alınan araç arasında hiçbir alaka olmadığını açıkça ortaya koyuyor. Eylemde kullanılan araca ve araç içerisindeki şahıslara ulaşılamadığının bildirildiği tutanakta, Bingöl-Genç karayolu Genç Köprü mevkiinde özel harekat ekiplerinin bir araç içerisindeki şahıslar ile çatışmaya girdikleri haberinin intikal ettiği, olay sonrası bu aracın 12 AR 900 plaka sayılı Beyaz renkli Fiat Fiorina marka araç olduğu, aracın içerisindeki şüphelilerden Ali Bozan, E.E., Ramazan Özmaskan ile Ömer Topal isimli şahısların ölü olarak ele geçirildiği yazılıyor.