Binler Ankara’da 1 Mayıs’ı kutladı

Ankara’da 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlamalarına işçiler, işsizler, kamu çalışanları, mühendisler, hekimler, kadınlar, gençler, emekliler, köylüler, öğrenciler ve çocukların da dahil olduğu binlerce kişi katıldı. 

MÜCADELEYE DEVAM
Ankara'da, KESK, DİSK, TMMOB, TTB, TÜRK-İş’in çağrıcılığını üstlendiği 1 Mayıs mitingine binlerce yurttaş katıldı. Birleşik Haziran Hareketi Ulus Heykel önünde buluşarak ''İsyan, devrim, Haziran'', ''Bu daha başlangıç, mücadeleye devam'' sloganları ile Ankara Garı’na geldi. Gar önünde buluşan binlerce kişi hep birlikte yşaklaşık dört kilometre uzaktaki Sıhhiye Meydanı'na yürüdü. Tertip Komitesinin aynı sıra Haziran Hareketi, CHP, HDP,  EMEP, Halkevleri,  Alınteri, dergi çevreleri ve taraftar grupları da mitinge geniş katılım sağladı.

“Emperyalizme maşa, kapitalizme köle, AKP’ye kul olmayacağız” , “Yaşasın 1 Mayıs” pankartlarının taşındığı mitingde sık sık “Gün gelecek, devran dönecek AKP halka hesap verecek” , “Her yer Taksim, her yer direniş” , “Berkin Elvan, mücadeleye devam” sloganları atıldı.

Kitlenin Sıhhiye Meydanı’na gelmesi ile miting başladı. Mitingde 1 Mayıs 1977'de Taksim’de, Gezi direnişinde ve devrimci mücadele sırasında yaşamını yitirenler anıldı. 

BİRLİK, MÜCADELE VE DAYANIŞMA ÇAĞRISI
Mitingde Grup Kibele 1 Mayıs Marşı’nı kitle ile birlikte söyledi. Kibele’nin müzik dinletisinin ardından, birlik, mücadele ve dayanışma içerikli konuşmalar yapıldı. Mitinge katılan Somalı işçiler de ''sarı'' diye niteledikleri sendikanın haklarını korumadığını, hükümetle ortaklaştığını bildirerek dayanışma çağrısında bulundu

Canlı blog | Emekçiler sıkıyönetime rağmen 1 Mayıs için toplanıyor

Ankara'da 1 Mayıs'ta Ethem anması