Kadıköy’de buluşan binlerce kişi, “60 yıl yeter, NATO dağılsın”, “NATO defol bu memleket bizim” sloganlarıyla yürüdü. Eyleme çok sayıda aydın ve sanatçı da katıldı...

NATO'nun 60. kuruluş yıldönümü, İstanbul Kadıköy'de yapılan bir mitingle protesto edildi. Nato Karşıtı Birlik tarafından örgütlenen mitinge çok sayıda parti, sendika, oda ve demokratik kitle örgütü katıldı.

Tepe Nautilus ve eski Et Balık Kurumu önünde toplanan kitle, iki koldan İskele Meydanı'na yürüdü. Eylemciler, yürüyüş boyunca "NATO defol bu memleket bizim", "Hepimiz Iraklı Filistinliyiz", "Kahrolsun ABD emperyalizmi", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol", "ABD askeri olmayacağız" sloganları attı.

ÇOK SAYIDA SANATÇI DA KATILDI
Aralarında Afşar Timuçin, Arif Damar, Cahit Berkay, İlkay Akkaya, Eşber Yağmurdereli, Hilmi Yarayıcı, Mahir Günşıray ve Mihri Belli'nin de bulunduğu çok sayıda sanatçı, yazar, aydın ve gazeteciden oluşan NATO'ya Karşı Sanatçılar grubu mitinge destek verenler arasındaydı. Barışa Pedal grubu da eyleme bisikletleriyle katıldı.

Bir grup çocuğun "Çocuklar öldürülmesin, şeker de yiyebilsinler", "NATO olmasın Afganistan'da çocuklar ölmesin", "Açlık, yoksulluk, savaş değil, barış dolu bir dünya istiyoruz" pankartlarıyla yürümesi de eylemin renkli görüntüleri arasındaydı.

Mitinge katılan parti ve demokratik kitle örgütlerinden bazıları şunlar:
ÖDP, EHP, EMEP, SDP, Sosyalist Parti, TKP, Devrimci Hareket, Gençlik Muhalefeti, Küresel BAK, ESP, Muhalif Gençlik Hareketi, Tüm İlerici Gençlik Derneği, Marmara Üniversitesi öğrencileri, İstanbul Üniversitesi öğrencileri, DEV-LİS, Liseli DEV-GENÇ, Partizan, Halk Cephesi, Kaldıraç, Alınteri, İstanbul Tabip Odası, TMMOB, DİSK, KESK, Emekli-Sen, Birleşik Metal-İş, İstanbul Veteriner Hekimleri Odası, Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği NATO karşıtı bildiriyi Sanatçı Suavi okudu. Miting, şarkılar ve halaylarla son buldu.