Binlerce öğrenci gıda kuyruğunda

DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere'de yüksek harç ve yurt bedelleri istenen onlarca üniversiteden öğrenciler ağır maddi koşullarla boğuşuyor. Channel 4 televizyonu, öğrencilerin başkent Londra’da gıda bankasının önünde kuyruğa girdiğini duyurdu. Habere göre, bir gıda bankasından haftada bin 700 öğrenci yardım alıyor.

Ülkenin en büyük gıda bankası örgütü olan The Trussell Trust'un verilerine göre, söz konusu gıda bankalarında patlama yaşanıyor. 2018 yılında bir milyon 350 bin gıda paketi yardımı yapılırken, 2019'da bu sayı bir milyon 600 bine ulaştı. 2020 yılında ise en büyük artış yaşandı ve yaklaşık 2 milyon gıda yardım paketi dağıtıldı.

TAM ÜCRET ALINIYOR

Pandemi nedeniyle uzaktan eğitim gören öğrenciler, yılda en az yaklaşık 10 bin sterlin ödeme isteyen üniversitelere harç ücretlerini tam olarak ödemeye devam ediyor. Kira bedellerinden ötürü yurtlardan ayrılmak zorunda kalan öğrencilerin ise toplu bir şekilde ev kiraladığı ve yurtdışından gelen öğrencilerin kaldığı bazı evlerde neredeyse 15 kişinin bir arada yaşadığı belirtiliyor. Birleşik Krallık Üniversiteleri Uluslararası Bölüm Direktörü Vivienne Stern ise Channell 4'e yaptığı açıklamada, üniversitelerin masraflarının arttığını iddia etti. Öğrenci harçlarının kısmi alınmasına karşı çıkan Stern, uzaktan eğitimin, ek bir yük getirdiğini ileri sürerken binlerce öğrencinin gıda kuyruğuna girmesiyle ilgili açıklama yapmadı.