İstanbul'dan deprem bölgesindeki arama kurtarma çalışmalarına katılmak isteyen binlerce yardım gönüllüsü, İstanbul Havalimanı'nda uzun kuyruklar oluşturdu.

Binlerce yardım gönüllüsü İstanbul Havalimanı'na akın etti
Fotoğraf: DHA

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, çeşitli şehirlerden deprem bölgelerine giden arama kurtarma ekiplerinin yanı sıra çok sayıda yardım gönüllüsü de afet bölgelerine hareket etti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, 00.30 itibariyle İstanbul'dan 41 uçakla 6 bin 718 personel ve AFAD gönüllüsünün bölgeye sevk edildiğini açıkladı. Aynı dakikalarda İstanbul Havalimanı'nda bekleyen binlerce yardım gönüllüsü ise başta Adana, Hatay, Kahramanmaraş olmak üzere Malatya, Gaziantep, Adıyaman ve Diyarbakır'a gitmek için uzun kuyruklar oluşturdu.

binlerce-yardim-gonullusu-istanbul-havalimani-na-akin-etti-1123244-1.

Zaman zaman izdihama neden olan kalabalığa havalimanında görevli ekipler müdahale etti. Öncelik sırası profesyonel ekiplerle sağlık personeline verildi.

binlerce-yardim-gonullusu-istanbul-havalimani-na-akin-etti-1123245-1.

Yardım gönüllülerinin deprem bölgesine sevki THY'nin uçaklarıyla devam ediyor.

6 Şubat’ta merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıkıma uğrattı. Açıklanan son resmi verilere göre, 2921 kişi can verdi. 4 bin 758 binanın yıkıldığı depremlerde 15 bin 834 kişi yaralandı. Deprem felaketinin ardından 7 gün milli yas ilan edildi.

(DHA)