Ekrem İmamoğlu BirGün’e anlattı: İBB üst yönetimi kendini AKP’ye adamış Ekrem İmamoğlu iptal kararını ve önündeki 43 günlük maratonu nasıl değerlendiriyor? Halktan ne bekliyor, AKP’ye ne söylüyor? Belediyede neler gördü, nelerle karşılaştı? Bu soruları ve daha fazlasını İmamoğlu’na yönelttik. Erdoğan’ın örtülü ödenek harcamaları ortaya çıktı Erdoğan’ın yalnızca 2018 yılında örtülü ödenekten 1 milyar 722 milyon […]

Bir Bakışta BirGün (10 Mayıs 2019)

Ekrem İmamoğlu BirGün’e anlattı: İBB üst yönetimi kendini AKP’ye adamış

Ekrem İmamoğlu iptal kararını ve önündeki 43 günlük maratonu nasıl değerlendiriyor? Halktan ne bekliyor, AKP’ye ne söylüyor? Belediyede neler gördü, nelerle karşılaştı? Bu soruları ve daha fazlasını İmamoğlu’na yönelttik.

Erdoğan’ın örtülü ödenek harcamaları ortaya çıktı

Erdoğan’ın yalnızca 2018 yılında örtülü ödenekten 1 milyar 722 milyon lira harcadığı ortaya çıktı.

AKP’nin seçim kurulu başkanlarına el atma planı: Kıdemlinin yerine ‘seçilen’ hâkim!

AKP’nin, il ve ilçe seçim kurulu başkanları ile ilgili “kıdemli hâkim” kriterini değiştirmeyi planladığı belirtiliyor. HDP’nin YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki, böyle bir düzenlemenin seçim kurullarının tarafsızlığına ve bağımsızlığına gölge düşüreceğini söyledi.

YSK’ye tepki açıklamasına polis saldırısı

DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İKK, TTB Ankara Tabip Odası ve ASMMMO’nun YSK’nin İstanbul seçimlerinin iptaline tepki göstermek amacıyla yapmak istediği açıklamaya polis saldırdı.

Ankara Barosu’ndan YSK’nin karşısındaki binasına ‘Hukuksuzluğun tam da karşısındayız’ pankartı

Diyarbakır’da 11 muhtarın yerine kayyum atandı

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde haklarında soruşturma yürütüldüğü gerekçesiyle görevden alınan 11 muhtarın görev yerlerine kayyum atanmasına karar verildi.

İmamoğlu’ndan Yıldırım’a mağduriyet yanıtı

Binali Yıldırım’ın “Asıl mağdur olan benim” açıklamasına İmamoğlu’ndan yanıt geldi: Belki aday olmakla mağdur olmuş olabilir

Tunus’ta göçmen teknesi battı: 70 kişi yaşamını yitirdi

Tunus medyası, Akdeniz açıklarında göçmenleri taşıyan teknenin battığını; en az 70 göçmenin hayatını kaybettiği, 16 göçmenin ise sağ olarak kurtarıldığını duyurdu.

İzmir’de HDP yöneticilerine gözaltı

İzmir’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 3 HDP’li yönetici gözaltına alındı. 

ABD’de Wikileaks tahliyesi

Wikileaks’e belge sızdırmaktan ötürü hükümlü eski asker Chelsea Manning ifade vermeyi reddettiği için tahliye edildi.

İnfografik: Twitter’da sansür lideri yine Türkiye

Twitter, yayımladığı şeffaflık raporunda, Temmuz-Aralık 2018 döneminde en çok içerik kaldırma talebinin Türkiye’den geldiğini duyurdu.