Sevgi Evleri’nde 26 çocuğa işkence! Turhal Sevgi Evleri’nde yaşayan 26 çocuğun sistematik işkence boyutunda kötü muameleye maruz kaldığı ortaya çıktı. Çocuklar, fiziksel ve psikolojik şiddet, ağır psikiyatrik ilaçları içmeye zorlanma gibi insanlık dışı uygulamalara maruz kalmış. Şule Çet davası 10 Temmuz’a ertelendi: Şule için adalet demeye devam! Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet’in geçen yıl […]

Bir Bakışta BirGün (15 Mayıs 2019)

Sevgi Evleri’nde 26 çocuğa işkence!

Turhal Sevgi Evleri’nde yaşayan 26 çocuğun sistematik işkence boyutunda kötü muameleye maruz kaldığı ortaya çıktı. Çocuklar, fiziksel ve psikolojik şiddet, ağır psikiyatrik ilaçları içmeye zorlanma gibi insanlık dışı uygulamalara maruz kalmış.

Şule Çet davası 10 Temmuz’a ertelendi: Şule için adalet demeye devam!

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet’in geçen yıl Ankara’da bir plazanın 20. katından düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmesinin ardından başlayan ve katil zanlıları Çağatay Aksu ile Berk Akand’ın yargılandığı davaya bugün devam edildi.

İşkenceci eski kocasını öldüren Namme Öztürk’e tahliye

MİT tırları davasında karar çıktı

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin, “silahlı terör örgütü üye olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan yargılandığı davada, Gül hakkındaki davanın düşürülmesine, Berberoğlu hakkında da hüküm verilmesine yer olmadığına hükmedildi. 

Eğitim takvimi değişti: İki yeni kısa tatil

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni eğitim yılı takvimini açıkladı. Selçuk’un açıklamasına göre dönem içerisine sömestr tatili dışında iki kısa tatil daha eklendi.

YSK sandık bilgisi sorgulama ekranını kullanıma açtı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 23 Haziran’da İstanbul’da yenilenecek olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için sandık bilgisi sorgulama ekranını resmi sitesinden kullanıma açtı. 

CHP’den ‘seçmen listeleri’ açıklaması: İnceledik, bire bir aynı
Üç ilçedeki seçim sandığı soruşturma dosyaları birleştirildi

Çavuşoğlu’ndan S-400 açıklaması: Ertelemeyi neden konuşalım?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, S-400 tesliminin erteleneceği yönündeki iddialara yanıt vererek, ”Erteleme veya durdurma gündemde değil. Bitmiş bir anlaşma, ertelemeyi neden konuşalım?” dedi.

İBB Meclisi’nde öğrenci akbili indirimi kabul edildi

Ekrem İmamoğlu’nun 18 günlük icraatleri çıkmaya başladı. İstanbul’da öğrenci akbili 85 TL’den 40 TL’ye indi.

İşsizlik 1 milyon 376 bin arttı: Damadın işsizlik tahmini tarihe karıştı

Şubat’ta işsiz sayısı önceki yılın aynı ayına kıyasla 1 milyon 376 bin kişi artarak 4.73 milyon kişi oldu. Albayrak’ın 2019 yılı için öngördüğü yüzde 12,1 oranındaki işsizlik tahmininin çoktan tarihe karıştığını vurgulayan CHP’li Ağbaba, “Albayrak’ın Yeni Ekonomik Programı da Yapısal Reformları da çoktan çökmüştür” dedi.

TÜSİAD’dan 31 Mart mesajı: Kimin ne not aldığını ileride tarih yazacaktır

TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan, “31 Mart demokrasi sınavı oldu. Bu sınavda kimin ne not aldığını ileride tarih yazacaktır” dedi.

Oyunculara ‘uyuşturucu’ davasında 10 ay hapis cezası

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 4. Ceza Dairesi, aralarında oyuncular Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ve Cenk Eren’in de bulunduğu 13 sanığı “uyuşturucu madde kullanma” suçundan 10’ar ay hapis cezasına çarptırdı.

Demirtaş ve Yüksekdağ, ‘iftira’ davasından beraat etti

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, 9 Mayıs 2015’te Kayseri’de HDP il binasına yapılan saldırının ardından hakkında şikayetçi oldukları Kayseri İl Emniyet Müdürü İbrahim Kulular’a yönelik ‘iftira’ suçunu işledikleri iddiasıyla yargılandıkları davada beraat etti.