Sahte ruhsatlı, sahte plakalı, sahte sürücü belgeli bir aracın neden olduğu ve failleri yakalanmayan kazada ölen 10 yaşındaki Mahir'in ailesinin öfkesi bir kez daha alev aldı

Ankara'da yapılan DTP'nin 1. Olağan Kurtulayı dönüşünde DTP Suruç İlçe Başkanı Şükrü Binici'nin oğlu Mahir Binici'nin ölümüne neden olduktan sonra kayıplara karışan, 8'de 8 kusurlu bulunup nüfus cüzdanları sahte ve kullandıkları araç çalıntı çıkan kişilere ulaşılamazken, sigorta şirketi Binici ailesine tazminat olarak 4 bin 934 YTL gibi komik bir rakam verdi. Binici ailesi, kazaya neden olanların bir an önce açığa çıkarılmasını istedi.

Ankara'da 25 Haziran 2006 tarihinde gerçekleşen DTP 1. Olağan Kongresi dönüşü Aksaray-An-kara mevkiinde Akif Berber adlı sahte kimlikli, sahte ruhsatlı, sahte plakalı ve sahte sürücü belgesi ile gerçekleştirilen kazanın failleri bulunamadı.

Oğullarını kaybeden ve kazada yaralanan DTP Suruç İlçe Başkanı Şükrü Binici ve eşi Anzeliha Binici, 5684 Sayılı Sigortacılık Kanunu uyarınca Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği'ne maddi ve manevi zararların karşılanması için başvurdu. Oğlunu kaybeden Binici ailesine ise Güvence Hesa-bı'ndan 4 Bin 934 YTL'lik gibi komik bir tazminat parası verildi.

AİLEDEN PARA MİKTARINA TEPKİ
Kazada oğullarını kaybeden ve kendileri de yaralanan Anne Anzeliha Binici ve baba Şükrü Binici, kaza sonucu yaşadıkları maddi ve manevi zararın karşılığı olarak Güvence Hesabı'nın belirlediği toplam 4 Bin 934 YTL'yi görünce şok oldu. Baba Binici, kaza günü güvenlik güçlerinin görevini yerine getirmediğini belirterek, "Kaza günü kazanın başına gelen jandarmalar, ya da hastanede görev yapan güvenlik güçleri, o akşam ve ondan sonraki günler bilinçli veya bilinçsiz görevini yerine getirmemiş; kazaya neden olan şahsın kimliğinden tutun da araca ve arkadaşlarına ait bütün evrakların sahte çıkmasına rağmen işlemlerini yaptıktan sonra elini kolunu sallayarak gitmesine göz yummuştur" diye konuştu. Güvenlik zaafıyetinden dolayı zarar gördüklerini ifade eden Binici, şunları belirtti:

"Sözde, bizim bu tür durumlarda zararımızı karşılaması gereken devlete çeşitli kanallardan bağlı bulunan sigorta kurumu, bize ödemek amacıyla belirlediği maddi ve manevi tazminat ile mağdur duruma düşmemize neden oluyor. Şahsın kaçmasından kaynaklı, normal şartlarda almamız gereken 57 Bin 500 YTL tazminattan da çok gülünç bir rakamı bize reva görüyorlar."

'Güvence Hesabı tarafından tazminata ilişkin belgede kaza günü yok'  Güvence Hesabı Yönetim Komitesi Başkan Yardımcısı Erhan Tuncay ve Hesap Müdürü Abdulkadir Küçük tarafından hazırlanan tazminat ile ilgili dosyaya göre; 25 Haziran 2006'da çalıntı aracın sebep olduğu kaza sonucu Mahir Binici vefat etmiş, kaza ile ilgili tutanak, rapora şöyle yansımıştı. "Olay 25 Haziran 2006, Akif Berber hakimiyetindeki çalıntı aracın sebep olduğu trafik kazası sonucu Mahir Binici vefat etmiştir. Dosya türü: Çalıntı araç, Kaza tarihi yok. Kusur oranı: 8/8. Plakası: 06 AZ 3829. Tazminat türü : Vefat. Tazminat miktarı: 57.500 YTL. Zarar görenler Mahir Binici. Hak Sahipleri : Şükrü Binici ve Anzelha Binici. Ödenecek tutar: Şükrü Binici, 2.Bin 299.YTL 62 YKR, Anzeliha Binici: 2 Bin 634 YTL 38 YKR."

Ayrıca kazanın ardından yaralanmasından kaynaklı hastane zararlarını ve aracının gördüğü maddi hasarı karşılamak amacıyla sigortaya başvuran Cemil Gül'ün başvurusu kazaya neden olan şahsın kayıp olması ve kaza aracının çalıntı olmasından dolayı reddedildi.

Ankara'da 25 Haziran 2006 tarihinde düzenlenen DTP 1. Olağan Kurultayı'na katılan DTP'lilerin Şanlıurfa'ya dönerken geçirdikleri trafik kazasında DTP 1. Olağan Kurultayı dönüşü gerçekleşen kazada Mahir Binici yaşamını yitimiş, araçta bulunanlardan Anzeliha Binici, Şükrü Binici ve araç şoförü Cemil Gül ağır olmak üzere toplam 12 kişi yaralanmıştı. Ayrıca Cemil Gül'e ait Transit marka minibüs ise ağır maddi hasar görmüştü.

Kaza yerine gelen Şerefli Koçhisar Jandarma Ko-mutanlığı'na bağlı askerler, DTP'lilerin aracında bulunan herkesin ifadesini ağır yaralı olmalarına rağmen almıştı. Fakat kazaya neden olan ve olaydan bir yıl sonra sigortaya yapılan başvuru sırasında aracın çalıntı olduğu ve araç ile şahıslara ait bütün evrakların sahte olduğu ortaya çıkan 06 AZ 3829 plakalı Peugeot marka aracın şoförü Akif Berber ve Emine Gamze Yıldız'ın ifadesi alınmamış ve bunun neticesinde hastanede bir süre tedavi gören şahıslar sırra kadem basmıştı. Şahısların kaçmasının ardından aracın çalıntı çıkması ve bütün evrak ve kimlik bilgilerinin sahte çıkmasından kaynaklı Binici ailesinin İsviçre Sigorta'ya yaptığı başvuru neticesiz kalmıştı.

DIHA