İzmir'de aylardır sokaklarda taşerona karşı gece gündüz mücadele eden İZENERJİ işçileri kazandı. Üç yıllık hizmet alım ihalesine hiçbir taşeron şirket katılmadı. Üç yıllık ihaleyi belediyenin şirketi İZENERJİ aldı

Bir direniş daha zaferle bitti

GÜLSEN CANDEMİR

İzmir'de önce üç aylık park, bahçe ve temizlik ihalesinde taşeronu devre dışı bırakan İZENERJİ işçileri, gece gündüz yürüttükleri mücadele ve yaptıkları eylemler ile taşeron şirketleri şehirden adeta kovdu. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ndeki üç yıllık hizmet alım ihalesi için dosya alan taşeron şirketler, bugün yapılan ihaleye katılmadı. İhaleyi İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin şirketi İZENERJİ kazandı. Genel-İş üyesi bin 170 belediye işçisi, kararı belediye binası önünde halaylar çekerek kutladı. İşçiler sık sık “Taşeron çalışma yasaklansın”, “Taşerona geçit vermeyeceğiz”, “Köle değil işçiyiz, sendikayla güçlüyüz” sloganları attı.

'İŞÇİ SINIFINA ARMAĞAN'
Belediye önünde açıklama yapan Genel-İş 2 Nolu Şube Başkanı Taner Şanlı, bu kazanımın emek mücadelesi veren tüm işçi sınıfına armağan olmasını diledi. Şanlı, “İşçinin işçiden başka dostu yok. İşçiler enerjilerini sadece mücadeleye adarlar ise kazanım elde etmemeleri mümün değil. Biz dün olduğu gibi yarın da mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

İşçilerin sevincine ortak olanlardan DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, verilen mücadelede işçilere destek olan TMMOB, KESK üye ve yöneticilerine, emek dostu partilere teşekkür etti. Sarı, “Taşerona İzmir'e gelmeyin dedik, gelmelerini engelledik. Kendimizi alkışlamamız lazım” diye konuştu.