Müzik grubu Yaşlı Amca’nın solisti Artun Özoğlu, gece 12 yasağına şu sözlerle tepki gösterdi: “Müziğin sesi kısılamaz, kıstığında başka yerden fırlar. Sessizliğin içinde beynini yoklayabilir, bir gece ansızın gelebilir”

Bir gece, ansızın...

Gizem Ertürk

Şahsına münhasır tarzıyla kısa sürede geniş kitlelere ulaşan Yaşlı Amca, yeni single çalışması Hoş ile dinleyici karşısında. Söz ve müziği grubun solisti Artun Özoğlu’na ait şarkının mix ve mastering koltuğunda Tahsin Güngör oturuyor. Yaşlı Amca grubunun solisti Artun Özoğlu, yeni şarkılarını, “Saf bir duyguyu etiketlemek kendi kendine bozulabilir, bu duyguyu tanımlamak onu hafife alabilir. Bir sevgili belirlemeden çok daha karmaşıktır, duygularımızı her zaman kelimelerle yansıtmak zorunda değiliz” diye anlatıyor.


Müzisyen, “Küçükken keman dersleri alıyordum ama yayı kılıç olarak kullanıyormuşum genelde” diyerek başlıyor bir enstrümanla kurduğu ilişkisini anlatmaya. Ardından piyanoyla devam eden bu ilişkisi de uzun soluklu olmamış; ortaokul ve lise yıllarında gitarın hayatına girmesiyle hayatını geçireceği enstrümanı bulmuş. Çekirdek ailesinde müzisyen olmadığını, ancak baba tarafından büyük dedesinin ney sanatçısı olduğunu söylüyor müzisyen. Büyürken evde en çok 90’lar popu duyduğunu ancak Türk Sanat Müziği’nin de yoğun bir şekilde kulağına geldiğini, “Nağmeler içinde büyümüş gibi hissediyorum” şeklinde anlatıyor duygularını. 2011 yılında cover şarkıların yanı sıra kendi şarkılarını da bestelemeye çalışarak başlayan serüveni 2013 yılında Yaşlı Amca’nın resmen kurulması ve YouTube’a Kurtar Beni Meyhane’yi koymalarıyla yeni bir serüvene evriliyor. Özoğlu, rock müzikle ilişkisine dair düşüncelerini şöyle ifade ediyor: “Rock alemi beni çok beklemediğim yerden, derinden uyandırdı. Ne hissettiğimi ne istediğimi asla hatırlamıyorum ama her gün her an üretme içgüdüsü aşılandı gibi oldu. O dünya bana güzel bir savunma mekanizması yaratmıştır belki. Ne desem yalan olur, genelde rock babalarını ya da analarını dinledim üretime ilk başlarken.”

Konserleri çok özlediklerinin altını çizen Özoğlu, 12 yasağına da tepki gösteriyor: “Kaybedince değer anlamak hep mi doğru olur dediğim zamanlardayım. Tempoya alışmak bana zor gelmedi, varsın artsın tempo biz çalalım yeter ki dinleyiciler gelsin konserlere, beraber şarkı söyleyelim. Okulların durumu, doktorların durumu bir sürü olay var çözülmemiş olan. Bekliyoruz, umarım daha fazla yara almayız biz de. Sanatın güzel yanı kötü şeylerden de beslenebilmesi diyerek biraz pozitif bakmak gerekli. Zor doğru. Ama en güzel eserler böyle anlarda çıkabiliyor, umut verebiliyor. Müziğin sesi kısılamaz, kıstığında başka yerden fırlar, seker echo yapar yine duyulur. Sessizliğin içinde beynini yoklayabilir, bir gece ansızın gelebilir. Kötüyü söyler ama belki de keyifle söyler. Yani demem o ki, hiç belli olmaz.” diyerek sözlerini sürdürüyor. Müzisyen, Yaşlı Amca’nın eylülde tek gitarlı akustik bir parçayla hayranlarına sürpriz yapacağını ekleyerek sözlerini sonlandırıyor.