Bir günde 5 kentte orman yangını çıktı
İZMİR / Ödemiş (Fotoğraf: AA)

Haber Merkezi

İstanbul’un Beykoz İlçesinde bağlı Çavuşbaşı'nda dün saat 11.50 sularında henüz bilinmeyen bir nedenle orman yangını çıktı. Evlere yakın noktada çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle büyüdü. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Havadan, helikopterle de müdahale edilen yangın, yaklaşık bir saat içinde söndürüldü. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

Yangının çıktığı Baklacı Mahallesi muhtarı Mustafa Yıldırım, "Yangın olduğunu duyduk, koşa koşa geldik buraya. Yangının sebebi bilinmiyor. Vatandaşlar, itfaiye ve orman idaresi havadan ve karadan müdahale ettiler. Kısa zamanda söndürüldü. Rüzgarla beraber yayıldı ama tesadüf bahçelerin olduğu tarafa doğru yayıldı. Ormana doğru yayılmış olsaydı çok daha felaket bir durum olabilirdi. Bu sefer de evleri etkileyecekti. Binanın bahçesine kadar geldi. Zamanında müdahaleyle yangın büyümeden sonlandı" diye konuştu.

Bir mahalle sakini, "Dışarıda bahçemde uğraşırken dumanları gördüm. Hemen itfaiyeye haber verdik. Ondan sonrası bizden çıktı zaten. Helikopter, itfaiye, polisler geldi. Söndürmeye çalıştılar. Tabii biz de yardım ettik. Evden hortum çekerek soğutma çalışmalarına yardımcı olduk" dedi.

HAVADAN MÜDAHALE

İzmir’in Ödemiş ve Seferihisar ilçelerinde de orman yangını çıktı. Seferihisar'da çıkan yangının büyük oranda kontrol altına alındığı belirtilirken, alevlere havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın, Ödemiş ilçesi Birgi Mahallesi'ndeki ormanda dün saat 14.00 sıralarında bilinmeyen bir sebeple çıktı. Çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 4 helikopter, 3 uçak ve 20 arazöz sevk edildi. Öte yandan, Muğla'nın Dalaman ilçesinden 1 yangın uçağının daha bölgeye sevk edildiği öğrenildi.

Seferihisar Beyler Barajı mevkiindeki orman yangını ise saat 14.30 sıralarında çıktı. Bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 3 helikopter, 2 uçak ve 12 arazöz sevk edildi. Ekiplerin Seferihisar'daki yangını büyük oranda kontrol altına aldığı belirtildi.

Öte yandan Mersin'in Tarsus ilçesinde iki noktada çıkan orman yangınları kontrol altına alındı.Kilis'in Polateli ilçesinde çıkan orman yangını nedeniyle 2 dönüm alan zarar gördü. Bingöl'ün Genç ilçesinde de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü.