Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın etnik kimliğini araştırmak için Osmanlı arşivindeki belgeleri tarayan ÇUKUROVA Stratejik Araştırmalar Merkezi...

BİR HABER

Erdoğan'ın Kasımpaşa ruhu dededen geliyormuş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın etnik kimliğini araştırmak için Osmanlı arşivindeki belgeleri tarayan ÇUKUROVA Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Cezmi Yurtsever, Erdoğan'ın köklerinde Kasımpaşalılık olduğunu iddia etti.
İşte Yurtsever'in araştırması sonucunda ortaya çıkan isyankar Erdoğan 'gerçeği':
1750'lere kadar resmi kaydı: 1835 yılında Başbakan Erdoğan'ın atalarının kaydı Kırcasakallı Mehmet Efendi olarak alınmış. Mehmet Efendi'nin bir oğlu Mustafa diğer oğlu ise Yunus. Yunus, Tayyip Erdoğan'ın büyük dedesi. Sakalına bakarak kayıt almışlar. Kırcasakallı Mehmet Efendi'nin babasının adı ise Hüseyin. Bu kayıtlar 1750'lere kadar bir ailenin resmi yoldan kökeni hakkında bilgi veriyor.
Bakatoğlu(İsyancı, Derebey): Şimdiki Dumankaya köyünün (Pulihoz) kurucusu Bakatoğlu Memiş. Vergi kayıt defterinde 86 kuruş vergi ödediği belgelenmiş. Bakatoğlu kelimesi "İsyancı ve Derebey" demek. Pulihoz köyünün hemen arkasında Kıble Dağı var. Ayani tepesi var. Ayani halkın seçtiği önder insan demek.
Valiye isyan etmişler: Bu köyle ilgili belgelerde iç savaş boyutunda çatışmalar var. O çatışmalarda Tayyip Erdoğan'ın dedeleri bölgenin en büyük isyancısı konumunda. Valiye karşı isyan ediyorlar. Köroğlu ve bolubeyi olayında olduğu gibi.
Erdoğan Gürcü değil: Bakatoğlu sülale ismi 1934'teki Soyadı Kanunu'nda Türkçe isim almış olsaydı Başbakan Erdoğan'ın şimdiki soy ismi 'İsyancı' olacaktı. Ancak Erdoğan olarak aldılar. Bütün bilimsel yayınlarda ve internette Tayyip Erdoğan'ın etnik kökeni 'Gürcü' olarak geçiyor. Erdoğan Gürcü değil. Ataları Gürcü değil. Geçmiş etnik kökenlerinizle ilgili tarihi belgeler böyle olmadığını gösteriyor. Bu değiştirilmeli. 1700'lere kadar Erdoğan'ın atalarının kimliğinde 'İslam' yazıyor.
Kasımpaşalılık dedesinde var: Dedelerinde de bir Kasımpaşalılık var. Tayyip Erdoğan'ın öz dedesi Teyyüp. 1917- 18 Rus ve Ermeni işgalindeki derebeylik ruhunun gereği ilk isyanı başlatan ve öldürülen şahıstır.  Tayyip Erdoğan'ın dedesinin mezar taşındaki bilgiler yanlış, değiştirilmesi lazım.

BİR  YORUM
Başbakan'a methiye düzmek için yarışan çakma tarihçilerden biri, Osmanlı arşivlerinden bula bula Erdoğan'ın atalarının "isyancı" olduğunu buldu. "İsyancı" Erdoğan'ı sizin için biz de inceledik.
Cihan Haber Ajansı kaynaklı yayılan haberin kahramanı Cezmi Yurtsever, Mustafa Kemal'in 1881 değil 1880 yılında doğduğuna ve ölümüne de Zsa Zsa Gabor'un neden olduğuna, Amerika'yı Türklerin keşfettiğine ve dahası kızılderililerin Türk, ABD Başkanı Barack Obama'nın 15. yüzyılda Özbekistan'dan Beydilli boyuyla Osmanlı topraklarına gelen Barak Türkmenleri'nden olduğuna ilişkin iddialarıyla olay yaratan bir "araştırmacı-yazar" olarak biliniyor. Ciddiye alınmak bir yana, akıl sağlığına ilişkin şüpheler doğuracak meselelerden bahseden Yurtsever'in "tarihsel" referanslarına değilse bile Başbakan Erdoğan'ın bugününe şöyle kısaca bir göz atmak, "isyancı" başbakanın "isyan" sicilini hatırlamak yerinde olacak...
1 Mayıs İsyanı: 2008 yılının Nisan ayı... Başbakan Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında, 1 Mayıs'a az kala Taksim Meydanı tartışmaları alevlenmişken, 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen emekçileri provokatörlükle suçlayıp "ayaklar baş olursa kıyamet kopar" sözlerini sarf etti.
Davos ve Monşer İsyanı: Erdoğan, Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres karşısında "van minüt" isyanı çıkardı. İsyancılığın simgesi haline gelen "van minüt" Dışişleri erbablarınca eleştiriye uğrayınca, bir de monşerlere isyan etti.
Türban Yasağına İsyan: Türbana serbestlik tartışmalarında, Başbakan isyanını her kademede dillendirdi, en çok da yurt dışında iken keskin demeçler veren Erdoğan, "velev ki siyasi simge..." dedi.
Medyaya İsyan: Kendisi ve partisi hakkında eleştirellik dozu biraz yükselince medyaya da asi bir bakış fırlatan Başbakan, Doğan medya grubunun gazetelerinin okunmaması için isyan bayrağı açtı.
Karikatüre İsyan: Başbakan vatandaşın gülmesine de isyan etti. Penguen dergisi, yayınladığı karikatürde "Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a hakaret ettiği" gerekçesiyle dava edildi. Uykusuz adlı mizah dergisinin de zımnen aynı nedenle, İDO büfelerinde satışı engellendi. Lombak hakkında resmi bir karar olmasa da, yasaklı olduğu iddiasıyla cezaevlerine sokulmadı.
Kitaba İsyan: Başbakan Erdoğan, "İrecep İrdoğan, sağlıklı görünmemektedir" ifadesine yer verdiği gerekçesiyle Yalçın Küçük’ün İsyan kitabının yayınının durdurulmasını istedi ve kişilik haklarına saldırıda bulunduğu gerekçesiyle Küçük’ten 40 milyar lira manevi tazminat talep etti. Ama talebi reddedildi.
Çiftçiye İsyan: Erdoğan 11 Şubat 2006’da Mersin gezisi sırasında "Çiftçinin hali ne olacak? Anamız ağladı. Hangi yüzle geliyorsun buraya?" diye sitem eden çiftçiye "isyan" ederek "Ananı da al git" dedi.
İşçiye de İsyan: Sakarya İl Kongresi'nde işçilerin koşullarına dair konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, çalışanları enflasyon altında ezdirmediklerini, geçmişten gelen kayıpları telafi ettiklerini iddia etmişti. Erdoğan, işçilerin ne istediğini anlamayarak duruma "isyan" etmiş "şimdi diyorlar ki greve gideceklermiş. Kusura bakmasınlar, eğer greve gideceklerse buyursunlar gitsinler" demişti.
Not: Bu derleme haser.sol sitesinden alınmıştır.