Euroleague’de oynadığı 15 maçta 5 galibiyet alabilen Fenerbahçe kötü gidişe dur diyemiyor. Sarı-lacivertlilerde problem büyürken koç Kokoskov’a büyük tepki var.

Bir şampiyonun gün batımı

Yunis ALAÇAM

Zeljko Obradovic’in ayrılışı Igor Kokoskov’un takımın başına gelişiyle yeni bir döneme başlayan Fenerbahçe’de işler yolunda gitmiyor. Yenilenmiş bir kadroyla sezona başlayan sarı-lacivertlilerin oyun Kokoskov’un istediği kimliği parkeye yansıtabilmiş değil. Üstelik Kanarya her maçta biraz daha geri adam adıyor.

‘DİBE VURULDU’

İspanyol spor gazetesi Marca’da, Fenerbahçe’de yaşanan kötü gidişatına vurgu yapılarak, son olarak Zalgiris deplasmanında aldığı farklı yenilgi ile “dibe vurduğu” yazıldı. “Fenerbahçe: bir şampiyonun gün batımı” başlığıyla bir analiz haber yayımlayan Marca, Fenerbahçe’nin Avrupa Ligi’nde şimdiye kadarki 5 galibiyet, 10 mağlubiyetli performansıyla play-off’lara kalmaktan her hafta uzaklaştığını kaydetti.

Yapılan yorumda, “Çok uzak değil kısa bir zamana kadar Fenerbahçe, Avrupa’ya hükmediyordu. Art arda üç final ve bir şampiyonluk ile bu turnuvada büyük bir üstünlülk kurdu ve Avrupa basketbolunun elitleri arasına girdi. Şimdi ise, 2017’de şampiyon olan, Euroleague’in tozunu attıran takımla aynı olduğuna inanmak zor görünüyor” denildi.

‘ÇOK KÖTÜ BİR DURUM’

Sarı lacivertli takımın yaz döneminde yaptığı köklü değişikliklerin ardından “kimsenin ondan ligde hakimiyet kurmasını beklemediğini ancak durumun beklenenden çok daha aşırı olduğunu” kaydeden İspanyol gazetesi, “Fenerbahçe’nin dibe vurduğu, 37 sayı farklı Zalgiris yenilgisinin ciddi sonuçları olabilir” değerlendirmesini yaptı.

‘KORKULAN GERÇEK’

Gigi Datome ve Kostas Slouskas’ın ayrılması takımda büyük eksiklik oluştursa da en büyük zararın başantrenör Zeljko Obradovic’in ayrılması olduğunu ileri süren Marca, Fenerbahçe’nin başına geçen Igor Kokoskov’un NBA kariyerinin ardından Avrupa’ya dönenler için “korkulan gerçeğin bir kanıtı” olduğunu savundu. Analizin sonunda Fenerbahçe’nin sakatlıklar ve Kokoskov’un sistemine uyum sağlama sorunundan “bir karikatür haline geldiği” yorumu yapıldı.

GUDURİC GERİ DÖNDÜ

Fenerbahçe daha önce de formasını giyen Sırp oyuncu Marko Guduric ile 2022-2023 sezonunun sonuna dek anlaşmaya varıldığını açıkladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, “Bu anlaşmanın kulübümüze ve Marko Guduric’e hayırlı olmasını diliyor, sporcumuzun sarı-lacivertli forma altında zaferlerle dolu sezonlar yaşamasını temenni ediyoruz” ifadeleri kullanıldı. Guduric’in Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildiği de belirtildi. Şutör oyun kurucu pozisyonunda oynayan Guduric, kariyerinde daha önce 2017-2019 yılları arasında sarı-lacivertli formayı giymişti.

KANARYA, GAZİANTEP KARŞISINDA ÇIKIŞ ARIYOR

Süper Lig’de son haftalarda bekleneni veremeyen Fenerbahçe, Gaziantep FK deplasmanında alacağı bir galibiyet ile çıkışa geçmek istiyor. Kalyon Stadı’nda bugün oynanacak ve saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı hakem Cüneyt Çakır yönetecek. Çakır’ın yardımcılıklarını, Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Maçın dördüncü hakemi olarak Abdullah Buğra Taşkınsoy görev alacak.