Rize'nin Ardeşen ilçesi nüfusuna kayıtlı er Osman Kulaber (20), sabah sporunda rahatsızlanarak dinlenmek üzere koğuşuna gitti. Koğuşta dinlendiği sırada, uyuduğu ranzanın üst katından düştüğü iddia edilen er Kulaber, arkadaşları tarafından revire kaldırıldı. Kulaber, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.Patnos Devlet Hastanesi morguna kaldırılan Kulaber’in cenazesinin, askeri savcılığın yapacağı otopsiden sonra Trabzon Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği bildirildi. Alnında yara izi olduğu öğrenilen Kulaber’in ölümü ile ilgili olarak Patnos Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.
KAMALAK AİLESİ AİHM YOLUNDA
Er Volkan Kamalak'ın ölümüne ilişkin de ailesi AİHM'e başvurmaya hazırlanıyor.Kamalak, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesi 12. Mekanize Piyade Tugayı'nda 4 Eylül 2009’da hayatını kaybetti. TSK'dan yapılan açıklamada Kamalak’ın atış eğitim sırasında intihar ettiği ileri sürüldü. Ailesi Kamalak’ın öldürüldüğü görüşündeydi. Şüpheli ölümle ilgili askeri savcılık soruşturma başlattı. Ancak "kovuşturmaya yer olmadığı" gerekçesiyle dosya duruşma yapılmadan kapatıldı. Ailenin avukatları da karara itiraz etti. Fakat  savcılık bir kez daha ailenin talebini reddetti. Aile davayı AİHM’e taşıma kararı aldı.20 Ekim'de şüpheli asker ölümlerine bir yenisi daha eklenmişti. Hakkari'de askerliğini yapan Konya nufusuna kayıtlı Vural Erginkan'ın terhisine 6 gün kala intihar ettiği ileri sürülmüştü. Ailesi ise cinayet şüphesine dikkat çekmişti.
20 YILDA 2 TABUR ASKER
İHD İstanbul Şubesi tarafından hazırlanan rapora göre, 1991-2001 yılları arasında resmi kayıtlara geçen 1248 'intihar' girişimi yaşandı. 815 asker hayatını kaybetti. TSK bünyesinde 20 yılda 2 tabur ya da 15-18 bölük asker 'intihar' ve şüpheli ölüm sonucu yaşamını yitirdi. Jandarma Genel Komutanlığı'nda da 2000-2009 yılları arasında 401 er veya erbaş intihar etti, en çok intihar 66 askerle 2000 yılında yaşandı.