Tarım ülkesi olan Türkiye’de tarımın nasıl uçurumun kenarına getirildiğini anlatan Kapıdaki Kıtlık belgeselinin gösterimi, 30 Nisan Pazar günü saat 15.00’te Taksim’deki Ortaoyuncular Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

Kaynak: Haber Merkezi
Bir tarım belgeseli: Kapıdaki Kıtlık

On yıllardır uygulanagelen politikalar Türkiye’de tarımı uçurumun kenarına getirdi.

Tarımsal alanda kendine yeterli bir ülke olan, hatta birçok tarımsal ürünü ihraç eden Türkiye, bugün itibariyle buğdayı dahi ithal eder duruma düştü.

Dışa bağımlılık, girdi maliyetlerinin yüksekliği, çiftçi nüfusunun azalması ve yaşlanması, gençlerin tarımı bir meslek alanı olarak tercih etmemesi, tarımsal alanların ranta kurban edilmesinin sonuçları, başta ülkemiz halkları olmak üzere insanlık açısından da büyük bir tehdit oluşturuyor.

Son on yılda ülkemiz çiftçisi Trakya Bölgesi büyüklüğünde bir toprağı ekmekten vazgeçti; çiftçi üretemez duruma getirildi.

Yerel, yadigar tohumlarımızın pek çoğu artık yok ve büyük olasılıkla bir daha olmayacak. Daha çok ürün almak üzere tarım tekelleri tarafından tasarlanan hibrit tohumlar, çeşitliliği ve yerelliği yok ediyor.

Yönetmenliğini Burak Yücel ve Gül Aslan’ın yaptığı Kapıdaki Kıtlık belgeseli, Türkiye’de tarımın nasıl yok edildiğine odaklanıyor.

Belgeselin ilk gösterimi 30 Nisan Pazar günü saat 15.00’te İstanbul Taksim’de bulunan Ortaoyuncular Sahnesi’nde gerçekleştirilecek.

Kapıdaki Kıtlık belgeseli, Besnili Kadınlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, S.S. Divriği Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Gödence Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Moni Bostan, Ovacık Doğal, Salkım Kooperatifi, Şana Yaşam Köyü, Urla Kadın Kooperatifi’nin destekleri ile gerçekleştirildi.

Film Künyesi:

Yönetmen: Burak Yücel-Gül Aslan

Görüntü Yönetmenliği: Ümit Turhan Coşkun-Burak Yücel

Kurgu: Gül Aslan, Mehtap Gülcihan, Burak Yücel, Ümit Turhan Coşkun

Proje Danışmanı: Murat Kapıkıran (TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı)

Müzik: Cem Erdost İleri-Kerem Ulaş Dönmez (Karoft)

Ses miksaj: Kerem Ulaş Dönmez (Karoft)

Afiş Tasarım: Mehtap Gülcihan-Fatma Gökçek