Bir tekne faciası daha: 39 sığınmacı öldü
Fotoğraf: İHA

Dış Haberler

Geçen hafta 82 sığınmacının hayatını kaybettiği tekne faciasının yankıları sürerken bir facia daha yaşandı. Fas-Kanarya Adaları açıklarında içinde 59 sığınmacının bulunduğu teknenin battığı aktarıldı. Batan teknendeki 39 sığınmacı boğularak hayatını kaybetti. İspanya’nın Kanarya Adaları’na gitmekte olan ve batan botta en az bir çocuğun yaşamını yitirdiği, 24 kişinin ise kurtarıldığı kaydedildi. İspanya ve Fas sahil güvenlik ekiplerinin arama ve kurtarma çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

ÖLÜ SAYISI ARTIYOR

Geçtiğimiz hafta Yunanistan’ın Pylos açıklarında yaşanan tekne faciasında onlarca göçmen hayatını kaybetmişti. 700’den fazla göçmen taşıdığı tahmin edilen tekne alabora olmuş, en az 82 kişinin cansız bedenine ulaşılmıştı. Kaybolan cenazeleri arama çalışmaları devam ediyor. Göçmen teknesiyle bağlantılı olduğu düşünülen dokuz Mısır vatandaşı salı günü gözaltına alındı. Kaçakçı olduğu düşünülen bu dokuz kişi "yasadışı insan ticareti" yapmakla suçlanıyor.

SES TESPİT EDİLDİ

Titanik’in batığına turistik sefer yaptığı sırada kaybolan Titan adlı denizaltısını arama çalışmaları ise sürüyor. ABD Sahil Güvenliği, su altından sesler geldiğini açıkladı. ABD Sahil Güvenlik Birimi, Kanada ordusuna bağlı ekiplerin, 1912’de buz dağına çarparak batan Titanik’in Atlas Okyanusu’ndaki enkazına turistik amaçla sefer yaparken kaybolan denizaltıyı arama çalışmalarında suyun altından sesler duyduğunu bildirdi. ABD Sahil Güvenliği’nden yapılan yazılı açıklamada, Kanada askeri arama uçağının, suyun altından denizaltıya ait olabileceğini düşündükleri birtakım sesler tespit ettiği belirtildi. Seslerin denizaltıya ait olup olmadığı henüz kesinleşmezken, söz konusu seslerin 30 dakika aralıklarla duyulduğu ve bölgedeki aramalarda henüz olumlu sonuç alınamadığı ifade edildi. Öte yandan ABD Sahil Güvenliği, 5 kişinin bulunduğu denizaltıda 28 saatlik oksijen kaldığı bilgisini paylaştı.