Osmaniye’de bir kadın babası tarafından silahla vurularak öldürüldü. İzmir’de ise eşini öldüresiye şiddete maruz bırakan erkek ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Çorum’da da genç kadınları otobüste taciz eden erkeğe yolcular müdahale etti

Bir yerde cinayet bir yerde şiddet: Kadınlar güvende değil!

HABER MERKEZİ

Osmaniye'de 23 yaşındaki iki çocuk annesi Tuğba Kaya, babası tarafından silahla vurularak öldürüldü. Edinilen bilgiye göre olay merkez Yunus Emre Mahallesi'nde meydana geldi. Baba İsmail Kaya, 23 yaşında 2 çocuk annesi kızı Tuğba Kaya’nın yaşadığı eve geldikten bir süre sonra evden silah sesi duyan komşular, durumu hemen polise bildirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri, Tuğba Kaya’yı tabanca ile vurulmuş şekilde yerde yatarken buldu. Olay yerine çağrılan sağlık ekipleri, genç kadını Osmaniye’de özel bir hastaneye götürdü. Ancak Tuğba Kaya’nın hayatını kaybettiği belirlendi.

Katil İsmail Kaya, cinayette kullandığı tabanca ile polise giderek "Ben bir adam öldürdüm. İnsan kılığına girmiş bir cindi" diyerek teslim oldu. Biri 1 buçuk diğeri 5 yaşında olan iki çocuk annesi Tuğba Kaya'nın cenazesi ise Osmaniye Devlet Hastanesi morgundan alınarak gözyaşları içerisinde toprağa verildi.

Şiddet uygulayıp serbest kaldı!

İzmir'in Balçova ilçesinde, boşanmak üzere olduğu eşi Anıl K. tarafından dövülen Helin K.'yi, komşuların ihbarı üzerine gelen polis kurtardı. Helin K.'nin şikayetçi olduğu ve 14 suçtan sabıkası bulunduğu öğrenilen Anıl K., savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Balçova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nde çalışan Anıl K., boşanma aşamasında olan eşi Helin K.'yi (20) yaşadığı eve gelerek dövmeye başladı. Kadının çığlıklarını duyan komşular, durumu polise bildirdi. Eve gelen polis ekipleri, kadını kocasının elinden kurtardı. Koca gözaltına alınırken, Helin K. eşinden şikâyetçi oldu. İfadesinde eşinin uyuşturucu kullandığını ve uyuşturucu ticareti yaptığını söyledi. Bu bilgi üzerine çiftin evi ile ve Anıl K.'nin aracında yapılan aramada, uyuşturucu maddeler ile 1 tabanca ve şarjör ele geçirildi. 14 ayrı suçtan sabıkası olduğu ortaya çıkan Anıl K., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede, savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Çorum’da ise bir halk otobüsünde, üniversite öğrencileri S.N.S. (20) ve M.K.'ya (20) tacizde bulunduğu öne sürülen R.Y. (60), genç kadınların çığlıkları üzerine yolcular tarafından darbedildi. Gözatına alınan ve suçlamaları kabul etmeyen R.Y., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

***


Çocuğa cinsel istismar davasında jet beraat

FMV Işık Anaokulu’nda bir çocuğun cinsel istismara uğradığına yönelik davanın ilk oturumunda ‘delil yetersizliğinden’ beraat kararı çıktı. Sol haber’de yer alan habere göre mağdur aile kararın sanık aleyhine bozulmasını talep ederek istinaf yoluna
başvurdu.

***

Babası olduğu öğrenilince cinsel saldırıdan tutuklandı

SAMSUN'da zihinsel engelli L.M.'ye cinsel istismarda bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Süleyman G., yapılan DNA incelemesinde, mağdurun dünyaya getirdiği 3 aylık bebeğin babası çıktı. Yeniden gözaltına alınan şüpheli, 'cinsel saldırı' suçundan tutuklandı.

Ailesiyle birlikte Samsun’da yaşayan zihinsel engelli L.M., 17 Eylül günü, bir bebek dünyaya getirdi. Çevreye karşı doğumu gizleyip, bebeğe evde bakan aile, bir süre sonra durumu jandarmaya bildirdi. Şikayet üzerine harekete geçen jandarma, istismar şüphelisi olarak Süleyman G.'yi gözaltına aldı. Suçlamayı reddeden saldırgan, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında, DNA testi yapılmak üzere şu an 3 aylık olan bebek ile şüpheliden kan örneği alındı. DNA incelemesinde, şüpheli Süleyman G., bebeğin biyolojik babası çıktı. Gelişme üzerine hakkında yakalama emri çıkarılan Süleyman G., gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.