Uzmanların yıllardır yaptıkları uyarılarak kulak tıkayan iktidar, Kahramanmaraş depremlerinde büyük bir yıkımın göz göre göre gerçekleşmesi neden oldu. BirGün’ün 2011’de yaptığı bir haber, bugün yaşanan felaketin göz göre göre geldiğine işaret ediyor.

BirGün 2011’de yazmıştı: Hatay’da 7.2’lik bir depremde 35-40 bin kişi ölebilir!
Fotoğraf: BirGün, DepoPhotos

Uzmanların tüm uyarılarına rağmen alınmayan önlemler nedeniyle 6 Şubat’ta gerçekleşen Kahramanmaraş depremleri büyük bir yıkım yol açtı, 50 bini aşkın insan yaşamını yitirdi.

Yıllardır yapılan uyarıların bir örneği de BirGün’den. 9 Kasım 2011’de BirGün muhabiri Serbay Mansuroğlu imzasıyla yayımlanan haberde, Hatay’daki olası depremin sonuçlarından bahsediliyor.

Antakya Belediyesi ile TMMOB’ye bağlı Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası ve Jeofizik Mühendisleri Odası’nın birlikte gerçekleştirdiği deprem çalıştayından yapılan aktarımlarda, kentte yaşanacak 7.2’lik bir depremin felakete yol açacağı ifade ediliyor.

Haberde, dönemin Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın, bu büyüklükte bir deprem gerçekleşmesi durumunda 35-40 bin kişinin yaşamını yitirebileceğine yönelik tahmin yaptıklarını bildirdiği aktarılıyor.

Dönemin BirGün muhabiri, bugün ise Hatay’da Dayanışma Gönüllüleri ile faaliyet yürüten SOL Parti Hatay Milletvekili Adayı Serbay Mansuroğlu’nun, ilgili haberine dair Twitter’dan yaptığı paylaşım şöyle: