Çanakkale ve Düzce'de BirGün Okur Buluşması gerçekleşti. Çanakkale'deki etkinlikte konuşan BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın, tarikatta çocuk istismarı skandalına ilişkin "6’lı masanın temsilcilerinin muhafazakar oy potansiyelini ürkütmemek için geç tepki verdiğini" belirtti. Düzce'deki etkinlikte konuşan BirGün Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın ise "gazetenin bugüne gelmesinde en büyük emeğin çalışanlarıyla birlikte, gazeteyi doğrudan satın alan, abone olan, dijital mecralarda takip eden okurları olduğunu" ifade etti.

BirGün'den Çanakkale ve Düzce'de okur buluşması
Gazetemizin okuyucuları Düzce'deki 'BirGün Okur Buluşması' etkinliğinde buluştu

Çanakkale ve Düzce'de BirGün Okur Buluşması gerçekleştirildi. Etkinliklerde bağımsız, emekten ve halktan yana haberciliğin okurların desteğiyle sürdüğü vurgulandı.

Çanakkale'de bugün Ercan Adsız Konferans Salonu’nda yapılan buluşmaya BirGün Yayın Koordinatörü Yaşar Aydın ve BirGün yazarı Ozan Gündoğdu katıldı. Geniş bir katılımla gerçekleşen buluşmada, hem güncel haberler hem de seçim hattına giren Türkiye ile ilgili değerlendirmelerde bulunuldu.

Yoğun ilgi gören etkinliğe, Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı İrfan Mutluay, CHP İl Başkan Yardımcısı Doğan Ateş, CHP İl Gençlik Kolları Başkanı Tuğberk Güzel, CHP Merkez İlçe Başkanı Süleyman Erte de katıldı.Etkinlik kapsamında konuşan Ozan Gündoğdu, Türkiye’deki tarikatların güçlenmesinin son birkaç yılda olmadığını belirtti. Gündoğdu, Türkiye’nin tarihsel sürecinde, laiklik ilkesinin sistematik olarak zedelendiğini ifade etti.

Özellikle tarikatlar noktasında ve yapmış oldukları haberlerle ilgili değerlendirmeleri dikkatle dinlenen Aydın, devletin tarikatlar ile birlikte yol yürümesini eleştirdi. Bilhassa da 6’lı masanın temsilcilerinin tepki vermekte geciktiklerini ve muhafazakar oy potansiyelini ürkütmemek için geç tepki verildiğini belirtti.Forum sonunda ise Ozan Gündoğdu, okurları ile buluştu ve kitabını imzaladı.

Çanakkale'de gerçekleştirilen 'BirGün Okur Buluşması'Çanakkale'de gerçekleştirilen 'BirGün Okur Buluşması'

Gazetemiz okuyucularının Düzce'nin Akçakoca ilçesinde organize ettikleri “BirGün Okur Buluşması" etkinliğine de gazetemiz Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Zonguldak, Sakarya, Düzce ve çevre ilçelerden gelen yurttaşların katıldığı etkinliğin açılış konuşmasını okurlar adına yapan Yusuf Basat; içinde yaşadığımız karanlığa karşı BirGün’ün sesleri olduğunu, yıllardır susmadığını ve sorumluluğunu unutmadığını vurguladı.

İbrahim Aydın ise gazetenin bugüne gelmesinde en büyük emeğin çalışanlarıyla birlikte, gazeteyi doğrudan satın alan, abone olan, dijital mecralarda takip eden okurları olduğunu belirtti. Bağımsız, emekten ve halktan yana haberciliğin sürmesi için gazeteyi destekleyen okuyucuların sorularının yanıtlandığı ve önerilerini paylaştığı toplantı, dayanışma ile gerçekleşen öğle yemeği ile sona erdi.