BirGün deprem bölgesinde: 'Usulsüzlük yapacak yetkili istemiyoruz'

İlayda KAYA

Depremin üzerinden 35 gün geçmesine rağmen yurttaşlar çadır, elektrik, su ve gıdaya ulaşmakta sorun yaşıyor. Yurttaşlar, Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerine bağlı köylerde görev yapan bazı muhtarların bölgede yardım dağıtma görevini üstlenmemesi yönünde çağrı yaptı.

BirGün’e konuşan yurttaşlar “Yürütülemeyen bir dağıtım mekanizması var. Muhtarlarla tartışmaya başladık. Muhtarların usulsüz bir dağıtım sergilediğini öğrendik, başka köylerde de duyduk. Seçilerek gelen birinin sevdiği de olur sevmediği de. Gelen ürünleri yakınlarına dağıttıklarını biliyoruz. Bazı muhtarların akrabalarına, kardeşlerine çadır önceliği verdiğini kalabalık ailelerin dışarda çadırsız kaldığını da biliyoruz. Soba ve gıda dağıtımı yaparken de sorunlar baş gösteriyor” dedi.

YETKİLİ İSTİYORUZ

Yardım dağıtım mekanizmasında muhtarların bulunmaması gerektiğini savunan yurttaşlar “Biz karar mekanizmasında muhtarların bulunmamasını istiyoruz. Askerler kontrolünde dağıtım yapılsın ya da gönüllüler, sivil toplum kuruluşları gelerek dağıtım yapsın. Seçilmiş herhangi birini, usulsüzlük yapacak bir partiliyi burada istemiyoruz. Muhtarlar dağıtımda alaycı bir dil kullanıyor, haksız dağıtım yapıyor, yakınlarına öncelik veriyor. Bizim üstümüzün gibi davranıyorlar. Biz depremzedeyiz ve böyle bir dağıtım, dil ve yaklaşım istemiyoruz” diye konuştu.