BirGün’e dayanışma ziyareti: Baskılar karşısında BirGün'ün yanındayız

Haber Merkezi

Basın İlan Kurumu'nun (BİK) çeşitli gerekçelerle ilan kesme cezası verdiği BirGün’e dayanışma ziyaretleri sürüyor. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Pir Sultan Abdal 2 Temmuz Kültür ve Eğitim Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Emel Uzman, Pir Sultan Abdal Kültür Merkezi Genel Yönetim Kurulu Üyesi Alaaddin Türkoğlu ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Denetim Kurulu Başkanı İsmail Ateş, BirGün Gazetesi Ankara Bürosu’nu ziyaret etti.

Başta muhalif gazeteler olmak üzere çok sayıda yapıya iktidar aygıtlarının baskılarının yoğunlaştığını kaydeden ziyaretçiler, Halkın Gazetesi BirGün’ün yayın hayatını sürdürmesinin büyük öneme sahip olduğunu dile getirdi.

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada, “Halkın sorunlarını gündeme getiren, soluk aldıran bir gazete ile birlikteyiz. Bizler, halkın haber alma hakkına sahip çıktığımız için dayanışma içerisindeyiz. Kadın kollarında farklı bir döneme girdik. Kotalar bize dar rotamız iktidar, diyerek göreve başladık. Bu sözün arkasında durarak siyasi partiler kanununda çalışma hazırlığındayız. Taslak çalışmamız var. Önümüzdeki günlerde TBMM’ye de getirilecek. Cinsiyet eşitliği önemseniyor. Hızla örgütleniyoruz. Bu süreçte yanımızda olan BirGün’ün baskılar karşısında biz de yanında olacağız” dedi.