Birgün'e destek sürüyor. Ahmet Ümit, Tolga Çandar, Edip Akbayram, Ferhat Tunç dayanışmalarını iletti.

Bülent Ortaçgil: Birgün, hayatımın ilk köşe yazısını yazdığım gazete. Birgün gibi diğerlerinden tamamen farklı bir gazete elbette yaşamalı. Fakat gazeteyi sadece birkaç destekle ayakta tutmak da güç. Yine de şunu özellikle vurguluyorum: Değişik fikirler yaşamalı.

Nejat Yavaşoğulları: 2004 yılı bana göre dünya için çok kötü geçen bir yıl oldu. Aynı şey Türkiye için de geçerli. Fakat günümüzün 'medya' ortamında Birgün gibi tekellerden uzak bir gazetenin olması sevindiriciydi. Şu anki hakim medyadan değil, bir iki yayın organıyla gerçeğe ulaşabiliyoruz. Birgün bu yayınlardan biri. Ben gazete okurlarının bu konuda harekete geçmesini ve duyarlılık göstermesini bekliyorum.

Ahmet Ümit: Dünyayı kurtaracak olanlar imkansızı ümit edenlerdir. Biz de bizim gazetemiz Birgün'le birlikte imkansızı ümit edelim.


Tolga Çandar: Tüm demokrat güçlerin iletişime çok ihtiyaç duyduğu bir dönemde Birgün'le dayanışmak bir görevdir. Tüm demokrasi güçlerini dayanışmaya davet ediyorum.

Edip Akbayram: ''Eşkıyanın Dünyaya Hükümdar Olmayacağı'' 'bir gün' hayal edenlerin gazetesi Birgün, yaşamalı ve yaşatılmalıdır. Güneşli günler, güzel günler görebilmek için gazetemize sahip çıkalım, sesimizi çığlık atmak için değil yaşama karşı bir haykırışa dönüştürelim. Türkiye'nin BİRGÜN'e ihtiyacı var, BİRGÜN'ün de bize ihtiyacı var. Şimdi değilse ne zaman?

Ferhat Tunç: Yıllardır yasaklarla varlığını kabul ettirmeye çalışan bir halkın sesi nasıl kısılamamışsa bu topraklarda demokrat, yurtsever özgürlükten yana olan bir gazetenin de sesi susturulamayacaktır. Çıktığı günden beri tüm demokrat ve yurtseverlerin sesi olduğunu gösteren gazetemizi daha iyi yerlerde görmek için haydi dayanışmaya.

Adalet Ağaoğlu: Edebiyatın en özgün kalemlerinden Adalet Ağaoğlu, 'dayanışma'ya anılarını anlattığı "Damla Damla Günler" kitabıyla katıldı. Ağaoğlu, kitabını "Geçip gidememiş günlerin ortak anısına dayanışma..." notuyla Birgün'e gönderdi.

Lale Mansur: Türkiye'nin bağımsız tek gazetesi Birgün'ün yaşamasını en içten duygularla istiyorum. Ben de elimden geldiğince takip ediyorum gazeteyi. Doğru habere ulaşmak için de herkesin desteklemesi gerektiğini düşünüyorum.

İlhan Berk: Birgün Gazetesi hiçbir şey için olmasa dahi, okurları için yaşamalıdır. İnsan Hakları ve demokrasi için yaşamalıdır. Ben şahsen Birgün Gazetesi'ni hergün alarak, herkese hergün almaları için ısrarlı davranak destek veriyorum.

Birgün'ün çığlığı Mecliste de yankılandı

CHP'li 100 milletvekili, dünyada örneği olmayan bir dayanışmaya imza attı. Milletvekilleri, "Birgün'le dayanışma" kervanına katılarak, bir yıllığına Birgün'e abone oldular.

ESKİŞEHİR’DE ‘BİRGÜN RÜZGARI’

Birgün, Eskişehir’de yayın yapan ve kuruluşunun 13. yılını kutlayan ES TV'nin konuğu oldu. Saadet Kefal’in sunduğu ve saat:11.00-13.00 arasında yayınlanan “Esintiler'' adlı programa davet edilen Birgün Gazetesi editörü Yalçın Ergündoğan, Birgün’ün “Çığlık''ını Eskişehir’de duyurdu. Ergündoğan, 1 saat süreyle programda, Birgün projesi hakkında bilgi verdi ve Eskişehirlileri abone kampanyasını desteklemeye çağırdı.