Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından kendisine kesilen para cezasını haberleştirdiğimiz için yaptığı suç duyurusunun ardından soruşturma başlatıldı. Muhabirimiz İsmail Arı ve Birgun.net Sorumlu Müdürü Uğur Koç bugün ifade verdi. Soruşturmada BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörleri Yaşar Aydın ve İbrahim Varlı da yer alıyor.

BirGün’e Kızılay soruşturması

Haber Merkezi

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörleri İbrahim Varlı ve Yaşar Aydın ile BirGün Gazetesi muhabiri İsmail Arı hakkında suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Soruşturma, Kınık’ın “Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak” suçunun işlendiğini öne sürmesi üzerine başlatıldı.

Kınık’ın suç duyurusunda bulunduğu haberimiz BirGün’ün internet sitesinde 4 Ekim 2020 tarihinde ve BirGün Gazetesi’nde ise 6 Ekim 2020 tarihinde “Kızılay Başkanı ile Genel Müdürü’ne kesilen para cezalarının belgelerine BirGün ulaştı” başlığıyla yayımlanmıştı. Başlatılan soruşturma kapsamında Muhabirimiz Arı ve Birgun.net sorumlu müdürü Uğur Koç bugün ifade verirken soruşturmada BirGün Gazetesi Yayın Koordinatörleri İbrahim Varlı ve Yaşar Aydın da yer alıyor.

344 BİN TL CEZA ÖDEMİŞTİ

Soruşturmaya konu olan haberimizde, “İçişleri Bakanlığı'na bağlı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık ile Kızılay Genel Müdürü İbrahim Altan’a kesilen para cezalarının belgelerine BirGün ulaştı. Kınık’a en az 344 bin TL ve Altan’a ise en az 70 bin TL para cezası kesildiği öğrenildi” ifadelerine yer verilerek Kınık ile Altan’ın ödediği cezalara ilişkin banka dekontlarına yer veriliyordu.