BirGün Fikir Sempozyumu 17-18 Ekim tarihleri arasında Şişli Kent Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Sempozyumun ana başlığı; 'Savaş! Kimin? Barış! Nasıl? Özgürlük! Ne zaman?'

BirGün Fikir Sempozyumu sürüyor!

17-18 Ekim'de Şişli Kent Kültür Merkezi'nde 2 gün sürecek olan BirGün Fikir Sempozyum'u, BirGün Genel Yayın Danışmanı Barış İnce'nin 10.00'da yapacağı açılış konuşması ile başlayacak.

İlk oturumda '7 Hazirandan 1 Kasıma Türkiye' başlığı altında Veli Ağbaba, Meral Danış Beştaş, Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu, Murat Yetkin fikirlerini sunacak.

Birinci günün ikinci oturumunda ise 'İktidarın karakteri ve aslında neyi yaşıyoruz' başlığıyla İbrahim Aydın, Melda Onur, Gülfer Akkaya, Güven Gürkan Öztan konuşmacı olarak yer alacak.

'Ortadoğu'daki yeni güç dengeleri içinde yaşadığımız savaş' başlığında Ceyda Karan, Ergin Yıldızoğlu, Ahmet Kasım Han, İbrahim Varlı'nın konuşmacı olacağı III. oturumun ardından 'Barışın ve bir arada yaşamın imkanları' başlıklı IV. oturuma geçilecek. Bu oturumda ise Sezgin Tanrıkulu, Alper Taş, Ercan Kesal, Barış Atay konuşmacı olarak yer alacak.

2. GÜN

2. günün ilk oturumu saat 10:30 da 'Gezi sonrası muhalefet' başlığıyla Gamze Yücesan Özdemir, Selma Gürkan, Sebahat Tuncel, Mehmet Yeşiltepe'nin konuşmalarıyla başlayacak.

'Linç kültürü ve barışın dili' başlıklı II. oturumda Gürkan Korkmaz, İsmail Saymaz, Ayşenur Arslan, Fatih Polat, 'Nasıl bir Türkiye, Nasıl bir mücadele' başlıklı III. oturumda ise Oğuzhan Müftüoğlu, Taner Timur, İlhan Cihaner, Levent Tüzel, Enver Aysever konuşmacı olarak yerlerini alacak.

FESTİVALİN DETAYLI PROGRAMI:

birgun-fikir-sempozyumu-80675-1.