25. İDA Kültür Sanat ve Kurtuluş Günü Festivali kapsamında, BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı ve yazarımız Ateş İlyas Başsoy'un konuşmacı olduğu “Türkiye’de Gazetecilik ve Gerçeklik” söyleşisi ilgi gördü.

BirGün, İDA Kültür Sanat Festivali'ndeydi: Gerçeklerden taviz vermeyiz

OKTAY EVSEN

Çanakkale Bayramiç Belediyesi tarafından düzenlenen 25. İDA Kültür Sanat ve Kurtuluş Günü Festivali devam ediyor. Festival kapsamında gerçekleştirilen Tohum Takas Şenliği, söyleşi ve etkinlikler büyük ilgi görürken buluşmanın ikinci gününde BirGün Yayın Koordinatörü İbrahim Varlı ve yazarımız Ateş İlyas Başsoy’un konuşmacı olduğu “Türkiye’de Gazetecilik ve Gerçeklik” söyleşisi düzenlendi.

Varlı, siyasi iktidarın bütün çarpıtma, manipülasyon ve baskılarına rağmen hakikatleri yazmaya, aktarmaya devam edeceklerini kaydetti. BirGün’ün gerçeklerin halka ulaşması için verdiği mücadelede türlü zorluklarla karşılaştığını, ekonomik ve cezai yaptırımlarla yıldırılmaya çalışıldığını ama buna rağmen duruşundan taviz vermediğini kaydetti. Başsoy da koca bir memlekette bir avuç gazete ve internet platformunun korkusuzca gerçekleri yazmaya devam ettiğini söyledi. Başsoy, gazetemizin kuruluş felsefesine sadık kalarak bundan sonra aynı şekilde yazmaya, çizmeye devam edeceğini belirtti.

Edebiyat ve Toplum söyleşisinde ise gazetemiz yazarlarından Barış İnce ve edebiyatçı Ayşen Şahin konuşma yaptı. İnce, kitap yazmanın ve iyi bir edebiyatçı olmanın emek istediğini, bu emeği verenlerin bir şekilde karşılığını alabildiğini söyledi. Şahin de ülkede hızla düşen okuma oranlarının vahim boyuta ulaştığına dikkat çekti.

TOHUMLAR TAKAS EDİLİYOR

CHP’li Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun’un ev sahipliği yaptığı ve 19 Eylül Pazar günü başlayan İDA Kültür Sanat ve Kurtuluş Günü Festivali’ne Ayvacık, Küçükkuyu, Assos, Biga, Çan, Biga, Kara Biga, Ezine gibi bölge ilçe ve köylerinden de de yoğun ilgi var.

Festivalde, üreticiler, yurttaşlar geleneksel, yerli tohumlarını takas etme imkânı elde ederken aynı zamanda meydanda kurulan sahnede söyleşi ve müzik dinletilerini de dinleyebiliyor. Özgürlük Parkı’na kurtulan stantlarda yazarların imza töreni de gerçekleştiriliyor. Birbirinden güzel el işleri de festivale ayrı bir renk katıyor. Başkan Mert Uygun, festivalin artık geleneksel hale geldiğini belirterek panellere, söyleşilere, dinletilere halkın yoğun ilgi gösterdiğini kaydetti.