Gazetemiz BirGün’ün okurları dün akşam Mersin’in Akdeniz ilçesinde Atatürk Parkı’ndaki amfi tiyatroda bir araya geldi.

BirGün Mersin Okur İnisiyatifi bir araya geldi

Abidin YAĞMUR

Mersin’in Akdeniz ilçesinde gazetemiz BirGün’ün okurları dün akşam bir araya geldi. BirGün Okur İnisiyatifinin düzenlediği etkinlikte Genco Erkal, Atatürk Parkı’ndaki amfi tiyatroda binlerce BirGün okuruyla buluştu.

Erkal’ın ‘Ahmet Arif-Şahdamarım’ oyunundan önce BirGün Okur İnisiyatifi adına söz alan Abbas Koluaçık, şöyle konuştu: “BirGün kurulduğu günden bu yana olmadık cezalarla, olmadık keyfi engellemelerle karşılaştı. Bunlar yetmeyince çalışanları birer birer saldırıya uğramaya başladı. Ancak şunu biliyoruz. Bu ses susmayacak. Bu bilecek bükülemeyecek. BirGün gazetesi patronsuz gazetedir. Ama BirGün sahipsiz değildir. Sahipleri okurlardır, dostlarıdır.”

Koluaçık, Genco Erkal’ı Mersinlilerle buluşturmanın kendileri açısından önemini şu sözlerle anlattı:

“Bu etkinliğimiz bir özel anlamı var. Zihniyeti Taliban’dan farklı olmayanların halkın sanatçılarıyla girdiği kavganın sizler de farkındasınız. Bizler de BirGün ailesi olarak, Taliban zihniyetinden farklı olmayanlarla halkın sanatçılarının, onurlu sanatçıların kavgasında bir tarafız. BirGün demokrasiden yana taraf olduğu gibi halkın sanatçılarından taraftır. Bu sebeple taraf olunduğumuzun bilinmesini istedik.”