BirGün Özel | ‘Kendimizi savunduk’ diyen çeteciler Bahadır'a pala ve bıçaklarla saldırmış!

İstanbul Kadıköy’de geçen Cuma akşamı kadınlara yönelik tacizine karşı çıktığı için faşist çeteler tarafından öldürülen ÖDP ve Haziran Hareketi üyesi Bahadır Grammeşin’e yönelik saldırıyla ilgili yeni görüntüler ortaya çıktı. Şüpheliler Emniyet ve Savcılık’taki ifadelerinde 'korunmak için kendilerini savunduklarını' iddia ederken, görüntüler aksini gösteriyor. Görüntülerde saldırganların kalabalık bir grup halinde hareket ettiği, tacizin engelllenmesinin ardından olay yerinden uzaklaşmak isteyen Bahadır Grammeşin ile arkadaşlarına örgütlü ve ellerinde pala, bıçak gibi kesici aletlerle saldırdığı açık biçimde görülüyor. 

Üzerinde mavi tişörtü bulunan saldırganlardan biri görüntülerde elindeki bir cisimle yere düşen birine sert biçimde vurmaya çalışıyor. Saldırganların kalabalık ve örgütlü biçimde hareket ettiği ise videonun sonundaki görüntülerde tam anlamıyla ortaya çıkıyor. Görüntülerin sonunda kamera tarafından görüntülenen çete üyelerinden 19 tanesi açık biçimde sayılabiliyor. Görüntülerin bir bölümünde ise saldırının ardından geri dönen gruptan bir kişi elindeki bir cismi kaldırıma atıyor, yaklaşık 10 saniye sonra içlerinden bir başkası ise yerde bulunan ve pala ya da benzeri bir alet olduğu tahmin edilen cismi yerden alarak diğerlerinin yanına dönüyor.

HEPSİ YERDE BULMUŞ!
Öte yandan saldırganlar BirGün’ün ulaştığı ifadelerinde pala ve bıçak gibi aletleri yaralamak amacıyla kullanmadıklarını, savunma amacıyla salladıklarını iddia etmişti. Bazı saldırganlar ellerindeki aletlerin kendilerine ait olmadığını da öne sürerken bu aletleri yerde bulduklarını söylemişti.

Bahadır’ı bıçaklayan Batı Yakası isimli mekanın işletmecisi Erkan Çınar da elindeki aletin bıçak değil demir bir çubuk olduğunu iddia etmiş ve diğer saldırganlar gibi bunu yerde bulduğunu öne sürmüştü.

Bahadır'ın katil zanlısı kendini savunmak için saldırmış!

Antep’te çarpıcı iddia: Sivil polisler aileleri Grammeşin’in görüntüleriyle korkutuyor

BirGün Özel | Bahadır'ın katili görüntülerde!

Bıçaklı palalı saldırganlardan sekizi serbest, 4'ü tutuklandı!

Grammeşin’in katil zanlısının avukatı MHP milletvekili adayı çıktı!