BirGün Pazar bu hafta laiklik dosyasıyla bayilerde

BirGün Pazar yenilenmiş tasarımı ve kapağıyla bu hafta laiklik dosyasıyla bayilerde.

Güray Öz, Çetin Balanuye’nin Ayrıntı Yayınları’ndan çıkan, “Spinoza’nın Sevinci Nereden Geliyor” kitabına atıfla “Spinoza’nın Sevinci ve Kederi” yazısını yazdı.

Kimya Mühendisleri Başkanı Ali Uğurlu Akbelen direnişini ve ormanını “Akbelen direniyor… halk kazanacak” başlığıyla yazdı.

Oğuz Oyan “Pandora'nın kutusu hep açık kalmalı” yazısıyla Pandora Belgeleri üzerine fikirlerini sundu.

Yasin Durak laiklik söyleşilerinde bu hafta “Laikliğin inşasında sosyalistlerin inkârı ideolojiktir” başlığıyla Laiklik Siyaseti kitabının yazarı Murat Akan’la görüştü.

Dr. Gönenç Uysal “Laikliği tasfiyesine sessiz kalınıyor” başlığıyla CHP’nin laikliğe yönelik saldırılarda sürdürdüğü suskunluğunu yazdı.

Serhat Halis “Liberallerin Bitmek Bilmeyen YAE Sevdası” yazısıyla son dönemde tekrar gündeme gelmiş Yetmez Ama Evetçileri ve onların su taşıdıkları Siyasal İslamcı düzeni yazdı.

Can Uğur, “Yaşamın tanığı Köprülere Şiirler” başlığı altında Ataol Behramoğlu’yla son kitabı Köprülere Şiirler, gündem, hayat ve edebiyat üzerine söyleşti.

İbrahim Karaoğlu “Ey özgürlük başlığıyla” Eugene Delacroix’un “Halka Önderlik Eden Özgürlük” resmini yazdı.

C. Cengiz Çevik Roma İmparatoru Marcus Aurelius üzerine “Cicero ve Marcus Aurelius Açısından Filozof-Kral Meselesi” yazısını yazdı.

L. Gülden Treske “İnanç özgürlüğünün başlangıcı ve bitişi” yazısıyla “İnanç özgürlüğü nerede başlar nerede biter? Bir inanca dayandırılan gereklilikler, başkalarının esareti olabilir mi? Din her türlü pisliği temizler mi?” sorularına yanıt aradı.

Nesli Zağlı “Yaratıcılık ve delilik I: Klişe bir merak” yazısıyla psikolojik sorunların yaratıcılıkla bir ilişkisi olup olmadığını yazdı.

Tacim Çiçek “Yaşamın Özge Yorumu” öyküsünü yazdı.