BirGün Pazar’ın bu haftaki dosya konusu, ‘Çıkış Yolunda Olasılıklar ve Sorumluluklar.’ Dosyaya Bülent Forta, Korkut Boratav, Seyhan Erdoğdu, İlhan Cihaner, Güven Gürkan Öztan ve Yasin Durak katkıda bulunurken Gezi tutuklularından Can Atalay da bu haftaki BirGün Pazar’a yazdı.

BirGün Pazar, ‘Çıkış Yolunda Olasılıklar ve Sorumluluklar’ dosyasıyla yarın bayilerde

BirGün Pazar eki bu hafta “Çıkış Yolunda Olasılıklar ve Sorumluluklar” dosyasıyla bayilerinizde.

Seçimler, olası sonuçları, olabilecekler, eksikler, söylenmesi gerekenler konularının işlendiği dosyaya katkı sunanlar arasında Bülent Forta, Korkut Boratav, Seyhan Erdoğdu, İlhan Cihaner, Güven Gürkan Öztan ve Yasin Durak bulunuyor.

Gezi Davası’nda hukuksuz biçimde tutuklanan isimlerden Can Atalay bu hafta hapishaneden BirGün Pazar için yazdı. Gezi tutuklularıyla dayanışma köşesi Dışarıdan İçeriye Mektuplar’ın bu haftaki konuğuysa Melda Onur oldu ve içeridekilere selamlarını iletti.

BirGün Pazar’da bu hafta yer alan yazılar ve içerikleri özetle şöyle:

- Bülent Forta “Göndermesini bilirsek gidecekler” başlığıyla seçim gidişatına dair eleştirilerine sundu ve çıkış yolu arayışını anlattı.

- Korkut Boratav “Sermaye büyüyor, ücretler eriyor” başlığıyla kriz var dedikleri ortamda sermaye gruplarının kârlarını katlarken emekçi kesimlerin sefalete mahkûm edilişini anlattı.

- Seyhan Erdoğdu “Cumhuriyet’in değerleri oylanacak” başlığıyla ortada duran seçimi ve olası sonuçlarını değerlendirdi.

- İlhan Cihaner “Laiklik yoksa demokrasi yok” başlığıyla OHAL ve diğer ihtimalleri göz önünde bulundurmak gerektiğini anlattı.

- Güven Gürkan Öztan “Gelecek 20 yılı kurma mücadelesi” muhalefetin önüne çıkan emek, direniş odaklı kıvılcımları görmezden gelmesini anlattı ve sosyalistlerin ne yapması sorusuna yanıt aradı.

- Yasin Durak “En esaslı ihtimal” yazısında seçime dair pek çok ihtimali değerlendirip laiklik mücadelesinin öneminden bahsetti.

- Can Atalay, Gezi davası olarak hukuksuzca mahkûm edildiği Marmara İnfaz Kurumu’ndan BirGün Pazar için “Nedir bu demokratikleşme, biraz daha özgürlük mü?” başlığıyla demokrasi ihtiyacını anlattı.

birgun-pazar-cikis-yolunda-olasiliklar-ve-sorumluluklar-dosyasiyla-yarin-bayilerde-1067464-1.

- Melda Onur “Dışarıdan İçeriye Mektuplar” köşesine konuk oldu ve “Mesela İnsane” başlıklı bir yazıyla Gezi tutuklularına selamlarını gönderdi.

birgun-pazar-cikis-yolunda-olasiliklar-ve-sorumluluklar-dosyasiyla-yarin-bayilerde-1067465-1.

- Hande Çiğdemoğlu “Dans etmediğimiz için mutsuzuz” başlığıyla dansın toplum üzerindeki yapıcı etkisinden söz etti.

- Nesli Zağlı “Kestim kara saçlarımı” başlığıyla polis nezaretinde ölen Mahsa Amini’nin ardından sokakları dolduran kadınları Gülten Akın’ın şiiriyle anlattı.

- Oğuz Oyan “"Sosyal konut" aldatmacası ve KEY örneği” başlığıyla AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal konut müjdesinin arka planını anlattı ve aldatmacaya işaret etti.

- Can Serhat Halis “Şimalin tüm patikaları, Munzurlar dâhil” adlı bir deneme yazdı.

- Ayşe Alan “Okul çocuklarını terk ediyor” başlığıyla okulu bırakıp açık öğretim lisesine geçen çocuklar ve gençlerin sayılarındaki artışı inceledi.

- Ferruh Tunç “Şiiri ücrasından çıkarmak” başlığıyla şiirin geri çekilişini durdurmak ve şiiri saklandığı yerden çıkarmak gerektiğine değindi.

- Gül Çetin “Doğadan Çizgili Hikâyeler” köşesinde bu ay “Elveda çiçekleri: İrisler” başlığıyla yazdı ve iris çiçeğini anlattı.

- Gül Yaşartürk “Babaya başkaldıran çocuklar” başlığıyla yönetmenliğini ve senaristliğini Ahmet Necdet Çupur’un üstlendiği 2021 yapımı Les Enfants Terribles belgeseli/filmini anlattı.

- İbrahim Karaoğlu “Bedri Baykam’ın metamorfozlar döngüsü” başlığıyla Baykam’ı ve yeni sergisini anlattı.

- Ozan Eren “Tolgahan Çoğulu ve gitarda yeni açılımlar” başlığıyla Tolgahan Çoğulu’yu ve müziğini anlattı.