Bir pazar klasiği olan BirGün Pazar, "AKP'nin oligarkları" dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde.

BirGün Pazar'da bu hafta: AKP'nin oligarkları

BirGün Pazar eki bu hafta AKP’nin oligarkları dosyasıyla bayilerinizde. BirGün Pazar ekinin 786 sayısında dosyaya Özgür Gürbüz, İlda Alçay Sepetoğlu ve Öner Günçavdı katkı sundu.

Özgür Gürbüz “İklim krizinin oligarkları kimler” yazısıyla Rus oligarkların ve iş yaptıkları Batılı sermayedarların iklim krizine doğrudan etkilerini işledi.

İlda Alçay Sepetoğlu “Bir avuç zengin, sınırlı muhalefet ve sol çıkış” yazısıyla AKP’nin inşa ettiği rejimi, bir avuç zengini, muhalefetin yetersiz muhalefetini ve sol çıkışı yazdı.

Öner Günçavdı “sermayenin iktidar ile değişen ilişkisinin bir ürünü olarak Şanslı Beşli” başlığıyla iktidarın tüm ihalelerinde boy gösteren 5 şirketi ve bunların sistemle ilişkisini yazdı.

Güray Öz “ABD hayranlığı ile antikomünizm kardeştir” başlığıyla ABD sevdasıyla paralel ilerleyen antikomünizmi anlattı.

Ulaş Bager Aldemir “'İnsanlığın sahicilik arayışı hiçbir zaman bitmeyecek' başlığıyla Kardeş Türküler grubunun üyeleri Feryal Öney ve Vedat Yıldırım’la söyleşti.

Oğuz Oyan “Tarımda ektiğini biçersin” yazısıyla Türkiye’nin tarım politikalarını ve tarımın önemini inceledi

Sine Aras Akten “Sarılık” başlığıyla aynı isimdeki hastalığı, nereden kaynaklandığını ve olası etkilerini yazdı.

H. Tuğça Şener “Ticaret akademisi değil ticari akademi” yazısıyla ticari bir kurum haline getirilen üniversiteleri ve akademisyen gibi değil personel gibi değerlendirilen bilim emekçilerini yazdı.

Aydın Afacan “Sanal dünyanın bilgisi” yazısıyla sosyal medyada bilgiyi ve çarpıklığı işledi.

Ozan Eren “Kendine özgü yol çizen bir sanatçı Duygu Demir” yazısıyla sanatçı Duygu Demir’le tanışmasını ve hayatını anlattı.

Gül Yaşartürk “The Power of the Dog: Western kovboyunun ölümü” yazısıyla 2021 yapımı Power of the Dog filmini ve tepkileri yazdı.

Girayalp Karakuş “Rus oligarklar hâlâ siyasi güçlerini koruyor mu?” yazısıyla Rus oligarkları ve servetlerini anlattı.

Murat Fatih Ülkü “Metamorfoz (Başkalaşma)” yazısıyla CHP’nin sağ seçmenden oy alabilmek için türlü başkalaşmalarını yazdı.

Tacim Çiçek “Fotoğraf insanlar” adlı öyküsünü yazdı.

birgun-pazar-da-bu-hafta-akp-nin-oligarklari-998514-1.