Dopdolu BirGün Pazar, 'Eğitim Krizi' dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde. Gezi tutuklusu Can Atalay, “Aladağ, bir yürek yangını” başlıklı yazısıyla Aladağ’daki Süleymancıların yurdundaki yangın davasını, eğitim sistemindeki çarpıklığı ve yoksulluğu ele aldı.

BirGün Pazar'da bu hafta: Eğitim Krizi

BirGün Pazar bu hafta Eğitim Krizi dosyasıyla bayilerinizde. BirGün Pazar ekinin 809’uncu sayısına katkı verenler arasında Barış Uluocak, Hacer Foggo, Cihan Uzunçarşılı Baysal, Fevziye Sayılan, Dilek Topçu ve Nejla Doğan bulunuyor. Gezi Davası tutuklusu Can Atalay “Aladağ, bir yürek yangını” başlıklı yazısıyla Aladağ’daki Süleymancıların yurdundaki yangın davasını, eğitim sistemindeki çarpıklığı ve yoksulluğu ele aldı. Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin bu haftaki konuğu Ayşen Şahin oldu ve “Hoşça kal Calimeroluk” başlıklı yazısıyla Gezi Tutuklularına selam gönderdi. Ayrıca Güray Öz ve Serhat Halis 11 Eylül Darbesi’nin yıldönümünde Şili’yi ve Allende’yi anlattı.

‘Nasıl Bir Eğitim Nasıl Bir Okul’ atölyesi çerçevesinde Prof. Dr. Fevziye Sayılan, Eğitimci Nejla Doğan, Öğretmen Dilek Topçu ve SOL Genç Üyesi, üniversite öğrencisi Yağmur Milena Sarpkaya eğitim konusunda ülkede yaşanan güncel sorunları tartıştı.

Gezi Davası Tutuklusu Can Atalay “Aladağ, bir yürek yangını” başlıklı yazısıyla Aladağ’daki Süleymancıların yurdundaki yangın davasını, eğitim sistemindeki çarpıklığı ve yoksulluğu ele aldı.

Barış Uluocak “Eylülün gölgesinde bir yazdı” başlıklı yazısıyla eğitim sisteminde öğretmenlerin yaşadığı problemleri anlattı.

Hacer Foggo, “Çocuk çalıştığında çocukluk çalınır, yoksulluk sürer” başlıklı yazısıyla çocuk yoksulluğunu anlattı.

Cihan Uzunçarşılı Baysal “Anti-konut iktidarından “yaşamaya elverişli barınma hakkı” beklemek!” başlıklı yazısıyla öğrenciler için gittikçe derinleşen barınma hakkı sorununa dikkat çekti.

Can Kartoğlu “Siz işçilere alacaklarını verin, işçiler de size fabrikayı” başlığıyla 1992 META Direnişi’ni anlattı.

İlkay Öz, gıda krizini ele aldığı mini yazı dizisinin ilkinde “Küresel Gıda Krizi”ni anlattı.

Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin bu haftaki konuğu Ayşen Şahin oldu ve “Hoşça kal Calimeroluk” başlıklı yazısıyla Gezi Tutuklularına selam gönderdi.

Oğuz Oyan “Toplumsal hizmet üretimi yeterli mi?” yazısıyla devletin üretimini ve kısıtlılığını ele aldı.

Güray Öz “Şili’de her şey yeniden...” yazısıyla 11 Eylül’ün yıldönümünde Allende’nin Şili’sini anlattı.

Serhat Halis “Allende'nin AK 47'si” yazısı ile Şili’nin 11 Eylül’ünden Amerikan’ın 11 Eylül’üne köprü kurdu.

Murat Tırpan “Helalleşme ve hesaplaşma” yazısıyla Özcan Alper’in Aşıklar Bayramı filmini ele aldı.

Meriç Kırmızı “Ayvalık soylulaşıyor!” yazısıyla Ayvalık’ta kaygılandırıcı hale gelen yapılaşma sorununa değindi.

İbrahim Karaoğlu “Renklerle ışıtıyor İstanbul’un ruhunu” yazısıyla usta sanatçı Devrim Erbil’i anlattı.