Dopdolu BirGün Pazar yenilenen tasarımıyla yarın "Seçim yenilgisi sonrası tekrar ortaya çıkan gerçek: Halk örgütlü olmadıkça hiçbir şey değişmeyecek" manşetiyle bayilerde.

Kaynak: Haber Merkezi
BirGün Pazar'da bu hafta: Halk örgütlü olmadıkça hiçbir şey değişmeyecek

BirGün Pazar "Seçim yenilgisi sonrası tekrar ortaya çıkan gerçek: Halk örgütlü olmadıkça hiçbir şey değişmeyecek" manşetiyle bayilerinizde. Yenilenmiş BirGün Pazar ekinin 848’inci sayısında dosyaya katkı verenler arasında Bülent Forta ve Oğuz Oyan yer alıyor.

Kültür sayfasında senarist, yapımcı ve yönetmen Funda Alp, senaryo üzerine yazdı. Yemek tarihçisi Nurhayat Talay, antik Ege mutfağını anlattı ve şair, yazar Haydar Ergülen nefret düşüncesinin kötülüğünü anlattı.

Güncel sayfasında Prof. Dr. Emre Erdoğan seçim sonuçlarına yansıyan gençlik mesajını yorumlarken, Serkan Simen ile Alp Yankı Önsal gençlik, mücadele ve değişen gençlik siyasetini yazdı.

Fikir sayfalarında Prof. Dr. Hayri Kozanoğlu dolardaki yükselişin çokça konuşulduğu bu haftayı anlatırken, Y. Emre Ceren’in söyleştiği Aziz Çelik “AKP’nin emek ve ekonomi konusunda özüne döndüğünü ve sömürünün süreceğini” belirtti. Oğuz Oyan siyasi pişkinlik ve hesap sorma gereksinimini anlatırken. Yusuf Tuna Koç’un söyleştiği Bülent Forta “siyasetin elitlerin elinden kurtarılması gerek” dedi.

Güncel sayfasında ise Tezcan Durlu ve Güray Öz el değiştiren medya ve iktidarın yeni silahı olarak basını anlatırken, Sercan Meriç’in söyleştiği Timur Soykan “gerçeğe yönelik tutku öfke ve cesareti gerektirir” dedi.

Yaşam sayfasında Prof. Dr. Yankı Yazgan, eğitimci ve yazar Ayşe Alan gençlerin sınav stresini ve baskılarını anlatırken İlda Alçay Sepetoğlu’nun söyleştiği Ceylannur Akgün “iktidar ve sistem çocukları yalnızlığa mahkûm ediyor” dedi.

Sanat sayfasında ise akademisyen Ozan Eren Hollanda’da kariyerini sürdüren Ozan Sarıtepe ve müziğini anlatırken, yönetmen ve sahne emekçisi Recep Yılmaz görünüşte muhalif olup iktidardan beslenen sanatçıları eleştirdi. Hip-hop araştırmacısı Cenk Durlu ise Ortadoğu rap müziğinde Suriyeli sanatçıların hikâyelerini anlattı.