Bir pazar klasiği BirGün Pazar, 'Medya ve Siyaset' dosyasıyla yarın gazeteniz ile birlikte bayilerde...

BirGün Pazar'da bu hafta: 'Medya ve Siyaset'

BirGün Pazar eki bu hafta “Medya ve Siyaset” dosyasıyla bayilerinizde. BirGün Pazar ekinin 829’uncu sayısında dosyaya katkı verenler arasında Ali Başaran, Oğuz Oyan, Yasemin Giritli İnceoğlu, Gökhan Bulut bulunuyor. Dışarıdan İçeriye Mektuplar köşesinin bu haftaki konuğuysa Harun Tekin oldu ve “Muhabbetle…” başlığıyla Gezi tutsaklarına selam gönderdi. Ayrıca Sercan Meriç, Altan Öymen ile gündeme ve tarihe dair söyleşti.

Harun Tekin “Dışarıdan İçeriye Mektuplar” köşesinin konuğu oldu ve “Muhabbetle...” başlığıyla içerdekilere selam gönderdi.

Haydar Ergülen “Yardımcı Ders Kitabı 101” yazı dizisine “Birisi nar etti beni...” başlığıyla devam etti ve “Nar dersi” ile “Ara Tatil” dersi verdi.

Tunç Tayanç “24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçimi” başlığıyla YSK’ya geçmişte verdiği kararları hatırlattı.

Zafer Aydın “60’ıncı yılında Kavel’in güncelliği” başlığıyla Kavel direnişinden bugüne işçi mücadelesini anlattı.

Gökhan Bulut “Bir sınıf meselesi olarak medyayı yeniden düşünmek” başlığıyla medya ve proleterleşmeyi anlattı.

Yasemin Giritli İnceoğlu “Popülizm, iktidar ve muhalefet bağlamında medya” başlığıyla medya üzerinden popülizmi, iyi gazeteciliğin gerekliliğini ve muhalif medya ihtiyacını anlattı.

Ali Başaran “Pop-siyaset çağında çalınan siyaset” başlığıyla medya önünde popülerleşen sol figürlerin sola olan zararlarını Podemos örneğinden anlattı.

Oğuz Oyan “Medya-muhalafet-iktidar ilişkileri” başlığıyla yandaş basını, muhalif medyayı ve medyanın siyaset ilişkisini anlattı.

Arlin Çiçekçi “Bir direniş yeter, bin ömrü yaşanır kılmaya” başlığıyla Onur Yaser Can’ı ve onun küçük kardeşi Ezgi Sevgi Can’ı ve yaşadıklarını anlatıp 3 Şubat 2023’te, saat 14.00’te, Çağlayan Adliyesi’ndeki davaya çağrı yaptı.

Kuvvet Lordoğlu “8000 metrelik zirvelerde kış” başlığıyla aynı isimdeki kitabı ve dağcılığı anlattı.

Sercan Meriç, Altan Öymen ile “Yok edilmeye çalışılan demokrasi dönemi” başlığıyla gündeme, tarihe ve gidişata dair söyleşti.

Güçlü Ateşoğlu “Şiir kuşun kanatlarıyla uçması gibidir” başlığıyla Cemal Süreya ve felsefe ilişkisini anlattı.

Emine Uçar İlbuğa “Savaşın mağduru çocuklar ve kadınlar: Anne Frank nerede?” başlığıyla İsrailli yönetmen Ari Folman tarafından yönetilen animasyon “Anne Frank nerede?” filmini anlattı.

İbrahim Karaoğlu “Suretlerle bürünmüş takvimler” başlığıyla Mahmut Turgut’u ve takvimlerini anlattı.

Gül Çetin “Doğadan Çizgili Hikâyeler” köşesinde bu ay “Ters Lale Der ki: Benim boynum neden eğri?” başlığıyla ters laleleri anlattı.